Solvallas sportchef Markus Myron har varit mycket tydlig när han har sagt att han inte kommer att bjuda in någon häst med anknytning till den dopingavstängde Fabrice Souloy till Elitloppet.

Samma sak med Åbys Jon Walter Pedersen och hans Olympiatrav.

Därför var vi nog ganska många som höjde på ögonbrynen när Travrondens nye krönikör Niclas Andersson igår kväll gav rådet att bjuda in Un Mec d´Heripré till Elitloppet. Hästen som tränas av Fabrice Souloy, även om det sker under falsk flagg i form av hans svåger Philippe Billard.

Vad har Niclas Andersson hållit hus det senaste halvåret?

Uppenbart har Niclas Andersson missat hela storyn kring Fabrice Souloy; den avskyvärda metodiska dopningen av hästar, avstängningen i Frankrike, ytterligare en lång avstängning som förmodligen väntar när det norska och svenska travförbunden äntligen kommer till skott. Och, inte minst, att Souloy fortsätter som om ingenting har hänt, med sin svåger Phillipe Billard som målvakt.

Igår var en leende Fabrice Souloy synlig på publikplatserna på Hippodromen när Un Mec d´Heripré blev tvåa bakom Timoko i Critererium de Vitesse. Där får Souloy vistas, men inte på stallbacken.

När Niclas Anderssons text publicerades igår uppstod turbulens bland landets trav-twittrare. En av dom var Adrian Kolgjini.

 

 

Under sin tid som vd på Kanal 75 skaffade Niclas Andersson sig en hel del kritiker bland travsportens aktiva. Inte så konstigt, Niclas hade ju till uppgift att göra av med så mycket av ATG:s pengar som möjligt. Åtminstone brukade Niclas predika det själv när han berättade om Kanal 75:s verksamhet.

”Stöddig och arrogant” var omdömen som ofta hördes om honom. Att han egentligen är en mycket bra journalist var det kanske inte så många som reflekterade över.

När nu Niclas gör bort sig å det grövsta får naturligtvis hans belackare vatten på sin kvarn. Därför blir tonläget lite väl högt.

 

Efter en stund ändrades i Niclas Anderssons text igår. Idén med Un Mec d´Heripré till Elitloppet rensades bort liksom några rader om en häst som såg ut att vara på väg till ”slakthuset”.

Men då var förstås skadan redan skedd.

Travronden gjorde några tama försök till ursäkter igår kväll. Det hävdades att det handlade om olyckliga formuleringar. Vilket naturligtvis är nonsens. Formuleringarna var det nog inget fel på, det var helt i linje med Niclas Anderssons stil, provocerande och lattjo lajban. Felet var snarare Niclas Anderssons totala tondövhet i ämnet.

Efter gissningsvis dålig sömn i natt återvänder Travrondens chefredaktör Joakim Svensson idag till sin redaktion för krishantering. Jag kan tänka mig att hans medarbetare inte är så nöjda med den skada som seniorredaktören Niclas Andersson åsamkade tidningen igår.

Från att varit mer eller mindre utdömd efter alla avhopp har den ungdomliga entusiasmen fått Travronden att lyfta igen. Det jobbet raserades, åtminstone tillfället, igår. Travrondens trovärdighet sattes åter en gång på spel.

Jag kommer inte att uttala mig för Travronden så länge Niclas Andersson jobbar där, sa Lutfi Kolgjini när jag pratade med honom igår kväll.

Till sist: Enligt kretsen kring Red Rose America var det tänkt att stoet skulle avsluta sin karriär igår. Även om stoet gjorde ett mycket bra lopp som trea ändras inte den planen, enligt travservice.dk. Red Rose Americas första partner i aveln blir Bold Eagle.

LP

 

21 KOMMENTARER

 1. Frågan som bör ställas är vem som är hjärnan bakom och ansvarig för anställningen av Niclas Andersson? Blondinbellas texter är världsklass i jämförelse.

  • De må så vara Peter dock är jag frågande till varför du följer Blondinbellas texter 😉 Eller kan det vara så att du göra samma misstag som Niclas . Du skriver ngt som inte är helt genomtänkt o det är inte hela världen men kan behöva påpekas som i Niclas fall.
   Eller annars gör jag ett misstag som fördomsfullt tror du inte läser hennes texter.
   Niclas Andersson har inte tänkt sig för pudlat men är väl kanske lite mycket att tjära honom i fjädrar för det såvida vi alla inte rannsakades över våra egna val genom livet .
   För då skulle det behövas mycket fjädrar o tjära och jag själv skulle säkert själv kunna klara en vinter i isvak med den skrud jag skulle fått genom åren efter låtit ett o annan groda passera genom ett tämligen långt liv.
   O nu skulle den kvicke kunna svara det förstår vi efter läst dina texter här;-)
   Men jag upprepar ett Christer Abrahamsson citat
   ”Det här skall nog bli bra grabbar, bara vi alla drar åt var sitt håll!”
   Så känns det just nu inom ”travlaget”
   Förövrigt ägde Christer/Tommy en riktigt bra häst på” sjuttiotalet” som jag fn inte kan komma på namnet på undrar om den inte var hos Tommy Hanne men även det kan vara fel. Men säkert ngn annan gubbe eller dam som kan svaret!!

   • Vill minnas att Olle Goop vann sin allra första seger med en av bröderna Abrahamssons hästar, Lord Poldo.

    • Det var som tusan Lp hade jag inte aning om var intressant o höra!!!! Travintresset var ju stort i Leksands lagen på 60-70 talett
     Brasar var väl den som gick längst i utövandet efter hemkomsten från Nordamerika.
     Hade en del dugliga hästar Kapten Limit är väl den jag först tänker på av hans hästar!

 2. Räcker med att läsa hans första krönika från mitten av november 2016 för att inse att det var ett felbeslut att ta in honom ( Tweetade om detta 14 nov! )

 3. Niclas har Aldrig varit intresserad av Trav å det bevisas ju klart d här uttalandet åxå. Bara fortsätter med den oerhört saknad av fingertoppskänsla inom Svensk Travsport för dagen. Skutan måste vändas omedelbart.

 4. Var det inte Ludde som skrev angående att det skulle anmälningsstrejkas till V-75 något i stil med:
  ”Jag föredrar samtal framför stridsåtgärder!?!
  Nu drar han ut i strejk mot Travronden tills han får som han vill!
  Nån som tror på det?

 5. Jäklar vad Phillipe Billards hästar går bra och dom ser fantastiska ut!
  Sitter dopningen i ännu, eller kan det vara så att dom kan träna häst?

 6. Det hade givetvis varit en stor skandal att bjuda in Un Mec/Souloy/Billard. Jag hade en maildialog med Niclas Andersson i frågan igår och han höll med om det och ändrade då ståndpunkt. Förutom att vidhålla att det var synd om ägarna, vilket jag i det aktuella fallet absolut inte kan hålla med om.

  Det var givetvis ett underligt misstag av Andersson att göra. Däremot tycker jag att flera av de reportage Andersson skrivit i Ronden den senaste tiden har varit väl läsvärda. Ett, förvisso dumt, misstag behöver ju inte göra att allt är förkastligt? Ronden är i behov av DN del mer seniora medarbetare, såvitt jag kan förstå.

  • NAs senaste krönikor har varit bra. Men de är undantagen!

   Gå gärna tillbaka till hans allra första text i ”comebacken”. Sidan 12&13 i nr 90 2016 ( 13e november ).

   Den vision han spelar upp i den krönikan är både katastrofal och verklighetsfrånvänd.

   Redan här borde någon satt stopp.

 7. På torsdag dimper första numret av Sulkysport ner i brevlådan. Gissar att den kommer att öppnas med darrande fingrar på sina håll…

 8. Att Niclas Andersson skriver i Ronden samt att resultatdelen från vardagstravet försvunnit gjorde inte valet svårt.
  Efter mer än 30 år som prenumerant så förlängdes inte prenumerationen.
  Tveksam om jag någon gång återkommer.
  Sköter Sulkysport sina kort rätt är det som att sparka in en öppen dörr.

  • Resultatdelen har faktiskt kommit tillbaka i Ronden efter bland annat mina protester. Vi får se hur länge det varar, så nu provar jag med prenumeration ett tag till. När det gäller NA tycker jag han haft flera läsvärda och intressanta intervjuer på sistone.

 9. Var han verkligen en mycket bra journalist? Nu var det förvisso många år sen men jag minns hans texter på expressen och dom fick mig ofta att reagera som den här gången. Vilse i pannkakan, ingen koll. Samtidigt som hans framtoning var, som nämndes, rätt dryg. Och kombinationen dryg och dålig koll är inte så lyckad.

  Kan bara inte förstå hur ronden kunde värva honom. För även om ansvariga personligen kanske gillar honom borde man väl ändå ha lite koll på att han har ett dåligt rykte i de breda lagren och omöjligen kan dra läsare. Ja, hur tänkte dom där?!

 10. Trodde att Ludde gillade Niclas Andersson. Att slänga ur sig diverse mer eller mindre oövertänkt rubriksnack, inom ämnesområden man inte riktigt har koll på eller kompetens om, är ju lite hans grej också…

  Annars måste man ju bara hålla med om att Travronden lyft sig på flera områden sedan gamlingarna, och förvisso en hel massa kompetens, försvann. Tycker också att ungdomarna sköter sig utmärkt, och tror inte ett par rader från månen av Niclas Andersson ändrar på det intrycket. Det skadade kanske inte så mycket att röra om i grytan på Ronden. Heller. Snart har vi kanske två tidningar med duktiga redaktioner, och en massa nyfunnen entusiasm? Bara att hoppas på att de får hållas, och slipper diverse toppstyrning och beställningsjobb från respektive husse, i pajkastningen mellan bolagen.

 11. Vi får se hur länge Ludde kan vara tyst när någon kontaktar honom från Ronden. Han kastar ur sig så mycket som senare visar sig vara värt nada. För något år sedan skulle han aldrig mer starta en häst i Norge. Anledningen har jag glömt. Vi kan ju se i startlistan till V75 på lördag vad detta uttalande var värt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar