Jag stod emot länge. Ja som så ofta förr kring diverse förehavanden var jag typ och lite så där lagom tjurigt ungefär sist ut, och kan väl fortfarande inte påstå att jag går och jublar nätterna långa över det.
Över, just det, twitters existens.

Men det har sina ljusglimtar. Det får jag ändå säga – och erkänna.

Det har väl i dessa dagar inte undgått någon att det verkar vara en smula känsligt mellan ATG och ST å ena sidan och Rune Anderssons nya, snart igångsparkande spelbolag Legolas, å andra. Eller i alla fall, de förstnämnda får just nu sägas stå med stridsyxan i om inte högsta hugg, så åtminstone med halvhöjda armar. Och känner uppenbart något slags hot. I vissa nivåer i hierarkin åtminstone. Det är väldigt tydligt.

I det att ATG bedriver en namnstrid. Att ST med Johan Lindberg i spetsen så sent som i lördagens veckobrev ondgjorde sig över att en polotröja skickats ut till alla A-tränare i Sverige från det där högsta-hugg-mot-bolaget (eller halvhöjda armar då…), med något slags förtäckt hot i form av budskap om att inte använda den där tröjan…
Ja, även jag, som journalist!, har fått samma – som jag upplever det – förtäckta hot från Lindberg. I form av ett sms där jag och Lennart Persson ifrågasattes kring huruvida vi hade ”något med Rune Anderssons spelbolag att göra”.

Därför kunde jag i en diskussion på, just det, twitter i går … i en vänskaplig sådan mellan en Legolasanställd och Erik Adielsson, där Erik förresten också ställde frågan om de båda kunde träffas och diskutera, inte låta bli att i någon slags, hur ska vi uttrycka det, blandning mellan allvar, humor och sarkasm och i det läge ATG/ST i allmänhet ändå uttryckt sig fråga Erik om han hade koll på att han som den ATG- och ST-styrelsemedlem han ändå är … höll på att föra sig med en ”Legolas-person”. (ja, om inte annat med tanke på den sms-fråga jag som sagt själv fått).

Svaret blev, i all sin enkelhet, synnerligen intressant. Jag måste säga det. Och Erik Adielsson är ingen som skämtar bort saker i onödan på just twitter, ja att hans svar blev följande är som sagt ganska spännande. Och informativt.

Detta givetvis, som sagt, av anledningen att Erik Adielsson ingår i styrelsen i såväl ATG som ST, och i det läget allting befinner sig i just nu.
När det samtidigt pågår en namnstrid, ett polotröje-besvärande, förtäckta hot och återkommande ganska hårda ord från bland andra den högste chefen i Svensk Travsport.

I detta läge uttrycker Erik Adielsson, som en av våra allra största affishnamn och som ingående i styrelsen i såväl Aktiebolaget Trav & Galopp (ATG) som Svensk Travsport (ST) att – ”diskussion är viktigare än läger”. Erik, som för övrigt körde en Rune Andersson-ägd häst så sent som under lördagen i Bollnäs.

Om man säger så här. Jag tror det skulle vara bra för travsporten, där alla som just nu figurerar i den ju ångar vidare och kämpar på och hänger i, alla på sina olika vis – men mot samma mål. Om Eriks kloka ord kunde få bredare förankring.
För just sportens väl. I den nya tid som vi faktiskt lever i och framförallt inväntar (spelutredning, med mera) inom kort. Inom till och med väldigt kort kommer verksamheten – även hur mycket vi än skulle vilja – inte att se ut som det under väldigt lång tid, en herrans massa år, gjort.

Jag tror helt enkelt att det skulle vara ypperligt om Erik kunde sprida sina tankar och värderingar vidare till sina kamrater i styrelserummen. Och övriga där borta i Hästsportens Hus.

Henrik Ingvarsson

5 KOMMENTARER

 1. Utan att lägga några värderingar kring Legolas så är det ju tveklöst så ( se Perssons blogginlägg) att hade ST skött sitt jobb så hade inte Legolas dykt upp på banan. ATG/ST har länge varit en ”Fat Cat” och den konkurrens som nu dyker upp är bra för både spelare och hästägare. ATG borde som exempel lägga mer kraft på att få ordning på sitt spel, när detta skrives så har man just ställt in allt spel till Cagnes-sur-Mer pga av kommunikationsproblem. Det händer allt mer ofta att man har problem med spelet till Frankrike av olika skäl.

  Själv har jag jobbat med IT under många år och då främst med lite mindre bolag som haft begränsade ekonomiska resurser. Dock är det en struntsak att år 2017 bygga upp alternativa kommunikationsvägar för att minimera tillgänglighetsproblem. Om det är Frankrike som strular eller ej vet jag inte men för ATG’s del gäller ”lös problemet långsiktigt” och lägg de pengar som behövs. Tyvärr lär väl ATG/ST’s resurser de närmaste åren användas för att bekämpa Legolas istället för att utvärdera vad man kunde göra bättre.

 2. tycker överlag att Erik är en klok person han tänker innan han pratar vilket är en bra egenskap.Han är inte rädd för att uttrycka sin åsikt och som i detta fall bättre att närma sig fienden än att starta ett krig. med lite tur kan Erik bli lösningen på detta då han även är vän med Rune.

 3. Det här handlar om två saker: makt och prestigé.

  Erik Adielsson har noll procent makt i ATG/ST.

  Tyvärr. Den dagen han avslutar sin karriär som kusk och lägger allt fokus på administration kan sakernas tillstånd ändras.

  En position som Johan Lindbergs borde röstas fram av de aktiva och avsättas av desamma. I dagsläget får han nog bara en röst – den från Robert Bergh

 4. Erik är trygg!!Vilket han med all rätt skall vara!!Dom övriga hönsen och oroliga själarna
  agerar precis som vanligt när något inte riktigt går deras väg//

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar