Lutfi Kolgjinis kanoner fortsätter att mullra. Igår imponerade Rushmore Face rejält när han vann sin andra raka seger. Kan det rent av vara en blivande derbyvinnare vi såg?

Det tror åtminstone Jimmy Takter som gästade Jägersro (och vann lopp). Efter tävlingarna twittrade Jimmy om att han hade haft en fin dag på Jägersro och att ”Ludde” kanske satt bakom derbyvinnaren 2017.

 

Denne son till Joke Face, som ropades in av Anders Ström i stall Courant för 850.000 kronor på Kolgjini Sales 2014, hade inget vidare år ifjol även om det blev två segrar. I sju av de 13 starterna gjorde han bort sig med galopp.

I år har Rushmore Face inlett på ett fint sätt. Han vann i årsdebuten och han vann alltså igår, i andra starten för året. Då körde Lutfi Kolgjini tidigt till ledning och sen blev det en ren uppvisning, i sedvanlig Kolgjini-stil, när Rushmore Face under slutvarvet drog undan till en överlägsen seger på1.13,4a/2140 meter.

Ändå hävdade Lutfi efter loppet att Rusmore Face just nu ”är rund som en fölmärr om magen”.

Den första stora uppgiften lär bli Kungapokalen för Rushmore Face. Sedan får vi se om Jimmy Takter får rätt i sin profetia att Rushmore Face kan vara en derbyvinnare till hösten.

Ett lopp som Jimmy inte har lyckats vinna. När bordet var dukat 1995 föll Jimmy som storfavorit med Mr Lavec. På den sliriga banan kunde Mr Lavec inte svara Good As Gold och Mats Rånlund under slutvarvet.

Mr Lavec var faktiskt en av de största favoriterna någonsin i Derbyt, spelad till 1,30. Hästen hade innan finalen vunnit både sitt försök och ett av mellanheaten i fin stil.

Just det mellanheatet, den 22 augusti 1995, var senast som Jimmy Takter vann ett lopp på Jägersro. Tills igår alltså när Jimmy styrde Clemenza Am till en lätt seger i den femte V64-avdelningen.

– Hästen kändes jättefin. Jag har värmt några av Luddes hästar Och dom är jättefina, vältränade och välbalanserade. Han får ett fantastiskt år, sa Jimmy Takter efter loppet.

Till sist: Jimmy är hemma i Sverige för en begravning när han gjorde ett besök på Jägersro och alltså vann sitt första lopp på 22 år där. Även om Jimmy inte kommer hit särskilt ofta borde han vara ett givet namn i Ahlsell Legends på Solvalla i augusti.

LP

Nedre bilden: www.jagersro.se

 

3 KOMMENTARER

  1. Förstås mer en lojalitetspassning från Takter än en seriös prognos. En av många potentiella stjärnor bland årets fyraåringar. Och en av många som har barfotakortet och andra utrustningsväxlar kvar att spela ut…

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar