Inga träd. Och den grejen.
Även solen har. Och fortsättningen på det.
Även den bäste kan. Ja ni vet.

Ja också Örjan Kihlström, av alla människor, kommer in i perioder då det inte stämmer fullt ut.
När det häxar. Till och med han, tack och lov kanske, halkar snett emellanåt.

Ja, åtminstone har det inte riktigt velat sig bakom Daniel Redéns hästar en under en period – och 2017. I synnerhet inte under det pågående och snart avslutade vintermeetinget i Paris.

Och extra mycket i baklås har det kanske blivit bakom stjärnan Propulsion. Örjan fick till att börja med inte till styrningen maximalt, långt därifrån, i Prix d’Amérique. Då hästen svarade för ett smått enormt lopp i spåren efter att han kasat ner långt ner i fältet från början.
I Prix de France hamnade hästen ånyo i maskin och djupt i kön och fick aldrig chansen – som enormt laddad och pigg han såg ut som fastlåst när Bold Eagle redan var i mål.
Och så i går då; i ”straffsparken” i Grupp III-loppet Prix du Plateau de Gravelle (spelad till 13 för tio!), när Muscle Hill-sonen i en som det såg ut stökig situation stördes till galopp när en bit av loppet var körd. Högst troligt oförskyllt alltså, samtidigt som i alla fall jag fick en känsla av att Kihlström agerade en smula som han inte brukar; hade han liksom inte kontroll på läget tidigt in i loppet från innerspåret, det var på något vis lite mer ivrigt – ja, han fick förresten också två dagars avstängning för utflyttningen – än man är van att se Örjan agera. Nog hade det löst sig ändå, även utan den där tidiga utkastningen i andraspår så fort minsta tillfälle gavs?

Och när spanske Trebols kusk Gabriel Pou Pou helt enkelt såg ut att ”lacka till” på Örjan så var dagen kort och gott förstörd. Igen, för Propulsion, och lite grann när känslan var att det var en situation fjolårets storloppsdominant inte hade behövt försatt sig i. Som sagt – och inte likt just den normalt sett så genomkylige.

Och trots många chanser, många hästar till start, har det ännu blivit något pricken över i:et för Daniel Redén under Vintermeetinget, även om stallets inkörda pengar för 2017 inte skäms för sig. Det har inte riktigt velat sig fullt ut, varken för Daniel eller Propulsion. Nu på söndag kommer så en sista chans till en storseger, den med Lionel i Prix de Paris. Och också möjlighet till revansch för Örjan Kihlström, som ju sitter upp bakom norrmannen denna gång.

Propulsion lär nu ta sig hem till Sverige, för att ladda för den nordiska storloppssäsongen. Där bör han – såklart – ha massvis att hämta, speciellt nu om de berömda marginalerna under ett år jämnar ut sig…

Vinnaren i Prix du Plateau de Gravelle nu istället; jodå, Billard/Souloy-cirkusen fortsätter att värma våra travsporthjärtan så mycket det går; och som om det inte vore nog var det just en av de kobolt-dopade hästarna från Oslo ifjol; Timone Ek som segrade.

Det franska släktdrömlaget fick förresten lite senare under Vincennes-dagen också en seger via svenskägde (Mattias Ludvigsson och hans kompisar) Speed Delicious.

Det snurrar alltså på fortsatt riktigt puttrigt för den dopingavstängde.

Henrik Ingvarsson

Foto: LP

9 KOMMENTARER

 1. Bra.
  Inte så enkelt att skriva en sådan krönika.
  Man blir ju lite trött när det är för mycket populism, travpopulism.
  Händer faktiskt även på denna utmärkta sida…
  Händer även undertecknad privat titt som tätt. Så lätt att säga det som alla vill höra.
  Bra Ingvarsson, du går före och visar att det går att tänka själv.

 2. Jag tycker det är svårt att hetsa upp sig över miljardärstallens framfarter på travbanorna med sina obegränsade möjligheter. Det skulle värma så mycket mer den dag Tjalle Komp tar sin första pallplats jämfört med om ett industristall vinner Pda.

 3. Tröttsamt med en massa bortförklaringar. Sjukliga hyllningar av Reden utan täckning. På den internationella scenen är han ingen vinnare och tittar man nationellt så hade Pro maxklaff i Åbergs, så snälla prata inte om oflyt.

 4. Och här frodas den (pinsamma) svenska avundsjukan. Vad är det nu för fel på Daniel Redén? En kille från ingenstans som jobbat sig upp till en av de största tränarna vi har. Bara att gratulera Daniel till ett bra jobb. Han är värd alla framgångar han får.

 5. Reden har haft stolpe ut i Frankrike denna gången,så är det bara. Och nu i sista loppet så var det förjävligt att det gick som det gick,dom kör ju som sagt som några dårar och kommer undran med det,fan att propulsion skulle bli drabbad denna gången,han hade krossat alla felfri,som han ser ut hästen för dagen!! Nä kom hem och starta i storloppen i Skandinavien där du hör hemma,kommer blir mycket spännande.

 6. Skojar du? Han har en miljardär i ryggen som köper det DR pekar på. Timo Nurmos där kan man prata om en som gått den långa vägen med en grym bredd å topp. Bara jänkare hos Reden.

  • Om man inte är en duktig tränare spelar det ingen roll hur bra material man har. Det gäller att förvalta det man får i sina händer. Någonstans på vägen var det någon som upptäckte Redéns förmåga, hade han inte varit duktig hade han aldrig fått uppdraget. Daniel Redén är en duktig tränare som jobbar hårt och förtjänar de framgångar han har. Dessutom är han som person en fantastisk representant för travsporten.

 7. Pengar hit och dit..gläder mig bara att få se dessa underbara travare från stall reden som enligt mig och dess bakgrund på facit i stora lopp innehar topp 3 av svergies bästa hästar. Delicious,propulsion och nuncio ( inte redens dock 😉 dessa tre hästar kommer att rensa i storloppen vart dom än startar,om dom får vara friska och inte blir påkörda 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar