Den fantastiska travhästen Legolas solkas ned av att ett nytt spelbolag använder sig av hästens namn. Det anser ATG.

Därför blir det nu en juridisk tvist mellan de två bolagen.

– Det är naturligtvis tråkigt att Legolas nu ska behöva få sitt namn solkat av en juridisk tvist. Det här är ingen konflikt som vi sökt, snarare tvärtom. Men vi har inget val. Legolas är en del av ATGs historia och ett arv som tillhör hela Travsverige, säger ATG:s marknadschef Sten Andersen (bilden) i ett pressutskick.

Oscar Croon, som är vd på Legolas.bet håller naturligtvis inte med Sten Andersen. Croon säger att hans bolag har varit i kontakt med kretsen kring Legolas för att få klartecken från dessa.

Vi har naturligtvis säkrat, i den mån det nu går och mer av hänsyn till hästen och dess krets, vad ägaren Marco Anic, skötaren Lotta Nilsson, tränaren Thomas Nilsson och uppfödaren Benny Lundin haft för uppfattning, säger Oscar Croon.

Han tycker det är märkligt att ett spelbolag som ATG skall bestämma över hur hästars namn får användas.

– Det borde göra många hästägare oroliga, säger Croon.

– Att sedan ST:s styrelse vetat om detta i mer än ett år och inte haft några invändningar samt att Hans Ljungqvist informerat ATG:s styrelse för mer än sex månader sedan gör det hela ännu märkligare.

I uppgörelsen med kretsen kring hästen Legolas och det nya spelbolaget finns ett stipendium som skall delas ut årligen.

Vi kommer att skjuta till 100.000 kronor om året som skall delas ut till någon som tillfört sporten något i positiv anda. Stipendiaterna kommer att utses av Thomas, Lotta och Marco, säger Oscar Croon (bilden).

Nu går striden vidare via bolagens advokater.

– Det är förvisso ingen direkt nyhet att många internationella spelbolag tolkar lagar och regler på sitt eget sätt. Men det är klart att vi blev något förvånade när man anlitar advokater för att så oblygt försöka stjäla ett namn och varumärke som ATG investerat mångmiljonbelopp i och som är en del av Travsverige, säger Sten Andersen.

LP

6 KOMMENTARER

 1. Som sagt, har även ATG ”skyddat” namn som Järvsöfaks, Svinten, On Track Piraten, Dream of Goal, Månprinsen mfl?

  Har ATG rättighet att ta över hästars namn från dess ägare i kommersiellt syfte?

   • Syftade mest på när i modern tid. De senaste åren har allt bara handlat om spel, VR, Boost och så Vinnie. Det är förstås en häst. Jag förstår inte ATG:s argument nu eftersom de aldrig marknadsför några hästar eller andra travprofiler.

    • Förr fanns det 10 profilhästar varje helg.

     Good as Gold, Scandal Play, Zoogin, Copiad, Lovely Godiva, till och med ekipaget Kusk +Bolets Igor:) Listan kan göras lång.

     Nu har vi istället pingviner som profiler inför lördagen! Min tjej fattade ingenting när reklamen kom! Fick förklara för henne. haha

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar