En bild säger tusen ord och fler därtill, ja den har vi hört förr.
Men lite så är ju känslan när man iakttar tränaren Sébastien Guarato – iklädd keps – filmad under slutfasen av dagens stora löpning på den berömda kolstybben i Paris.
Och det kan inte snart nog poängteras; hur mycket vi trånar, längtar, ser fram emot den sista söndagen i maj. Mot att få se detta fullständiga fenomen på svensk mark. I en kokande Solvallagryta.

Fast vi kan väl försöka med några få, korta ord trots allt också. Att sammanfatta årets upplaga av klassikern Prix de France.

Lekstuga, uppvisning, spel mot ett mål. Straffspark utan målvakt och ja, så har vi väl täckt in snudd på de flesta klyschor.

Ungefär som vanligt med andra ord; för den enastående Bold Eagle ännu en gång. I Prix de France, det som är det närmaste ett sprinterlopp vi kan komma på Vincennes. Det var ”aldrig med chans” att det skulle bli någon annan utgång. Det var klart hela vägen, där i tredje ytter han väl mest satt och sedan attackerade en si så där 700 meter från mål.

Av övriga i loppet? Ja, Timoko – hur mycket evighetsmaskin får man bli? Trots att han var inblandad i körningen från start höll ”gamlingen” strålande som tvåa, som vanligt under ledning av Björn Goop. Daniel Redéns Call Me Keeper gjorde det väl som fyra, och stallkompisen Propulsion hamnade från sin bricka elva iskallt till för Örjan Kihlström, men såg oerhört laddad och fin som fastlåst i princip ända in i mål.

I ett Prix de France som blev ungefär som vi väntade. Inte särskilt spännande.

Det såg i vanlig ordning en viss Ready Cash-son vid namn Bold Eagle till.

Henrik Ingvarsson

10 KOMMENTARER

  • Väldigt likt Pilarski när han inte hade skägg (och i teorin skulle han ju kunnat ha lassat fram hyveln…), men ni har rätt – det är inte han :).

 1. Travspelare lyckliga.
  Ni som spelar på hästar är de lyckligaste. .. detta är den senaste up-to-date forskningen ifrån Kolmården.
  Kanske därför vi har kulor och vårat största bekymmer är prostatan.
  Den yngre generationen vill ha snabba spel…

  Satsa på den reklamen Skarpen .. att en blir lycklig av att förlora på lördagar …

  • ”…detta är den senaste up-to-date forskningen ifrån Kolmården ”.
   Osökt kom jag att tänka på Nils Enqvist…!

 2. Ja blev fel på redens hästar,call me keeper kom loss sent och gick med full fart över mål,propulsion låg sist igen och hade trafikproblem så Örjan chansade inv men kom fram försent bakom hästar och gick över mål med massa sparat. Anna mix gick också fullt över mål. Stackars Wild honey gick i dödens i 10 fart hela loppet. Och lionel kördes väldigt passivt.

 3. Så dåligt kört av Örjan.. han kunde gått med i tredje spår istället kör han in i gröten. Örjan när han är som sämst.. Propulsion har varit värd ett bättre lopp. Han såg ju smällfin ut.

 4. Ja! Propulsion såg och har sett grym ut därnere utan att riktigt få visa det med allt strul,men tänk på alla lopp vi får se han i svergie..mums!

 5. Bold Eagle är en helt annan ras. De kan välja vilket upplägg de vill. På styrka, speed mm. Även om han bara kommer vara 80-90% så kan han köra hur han vill på Solvalla på kort distans. Kommer inte ens bli spännande. Om han nu dyker upp, har inte så mycket att bevisa.

  Nuncio får stånka på där bakom och tävla med Propulsion mm om andrapriset…

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar