Eftersom det lätt blir en höna av en fjäder och allt det där; och beträffande faktumet att jag tyckte att det av sportsliga skäl var fiffigt, både för banan – och teve!, att Nuncio skulle läggas tidigt på V75-kupongen på lördag. Så finns det skäl att göra ett förtydligande.

Jag personligen hade alltså gärna sett Nuncio i V75-1, detta för att enkom kunna fokusera på det smått unika att vår största världstjärna årsdebuterar i februari. Och efter en vinter där allt trav körs i mörker, mörker, mörker har jag idag vurmat för saken att släppa fram Nuncio i dagsljus. Som en hejdundrande start på våren, lopplacerat på ett ställe där bara kan fokusera på Nuncio – och bara Nuncio.

I V75-1. I dagsljus, i ett läge där ingen kommande spelform väntar, ja kanske några minuter kunde läggas på för att bara njuta av fenomenet en extra stund. Såväl på Axevalla som i tv-studion och via bilder från banan.

Bara för kunna ta in, hylla, fokusera på en häst. Och alltså inte på vilken som helst.

En bagatell i det stora hela, men en slags vacker signal och tecken på att sporten omfamnas, något som ju inte alltid kan sägas vara fallet.

Jag tog lite för givet att Axevalla ville ha det så. Och att det var ATG som ville något annat.
När det i verkligheten visat sig vara tvärtom.

ATG ville lägga loppet tidigt, troligen som V75-1, Axevalla önskade – i mina ögon lätt obegripligt – ha det så sent som möjligt.

Sportchefen Benny Ternemar kommenterade till exempel saken så här på min tidigare artikel i ämnet:
”Tänk vad olika man kan tänka. Jag ser hellre att loppet ligger så sent som möjligt så att man kan bygga upp stämningen under dagen. Och dom största stjärnorna är ju vana att uppträda i ljus. Man börjar väl inte en konsert med det bästa och sen har förbandet efter?”.

Och då hamnade det i V75-4.
Mest på grund av Axevalla, således.

Ja, rätt ska helt enkelt vara rätt.

Henrik Ingvarsson

9 KOMMENTARER

 1. Förstår Axevallas önskemål, man sparar väl alltid det bästa till sist. Så egentligen borde Nuncio ut i V75-7 för att hålla kvar folket på banan så länge som möjligt. Jag tycker vi får vara nöjda och glada över att han kommer ut på V75 överhuvudtaget och inte är undanskuffad för att han är ”för bra”. Sen ska vi inte glömma att alla lopp ska köras, även de med Nuncio i startlistan. Allt kan hända i travlopp.

 2. Nuncio har 60 000 startpoäng vilket är 4ggr mer än vad alla de övriga hästarna i loppet har tillsammans, är det rekord?

 3. Ja givetvis ska inte Nuncio vara med på V75 som storfavvo! vad tänker ATG med? Bedrövligt! Inte ens konsekventa kan de vara.

  • Förra gången var hela travsverige upprörda över att OTP inte fick visa upp sig på V75. Nu ondgör du dig över att det är tvärtom. Det är minsann inte lätt att göra alla nöjda! V75 är travets elitserie, där eliten ska tävla. Det är skyltfönstret utåt. Tycker ATG gjort helt rätt. Våra travstjärnor ska synas! Det finns sex andra lopp som också ska köras, där det mycket väl kan skrälla. För övrigt ska även Nuncios lopp köras… Inte ens Järvsöfaks vann varje gång.

   • Givetvis ska de bästa hästarna starta inom v75- konsekvent. Var med stor ironi jag skrev inlägget.
    Är ett unikum att vad ATG/ST än gör så lyckas de nästan alltid göra något bort sig totalt.

    Läste att Nantuckets ägare inte ens var bjudna till hästgalan? Trots att de som håller i galan visste att den skulle få pris? Är en betydligt större skandal än att givna Olle inte heller var bjuden.

    Sitter ett gäng pajasar uppe i Stockholm och klappar varandra om ryggen dag ut och in. Hur ska det någonsin kunna hända lite vettiga saker då?

    • Okey, missförstod dig. Det är svårt att vara ironisk i text så alla förstår. Håller med dig, har aldrig varit med om att så många, på samma plats, så ofta har ofattbart mycket otur när de tänker. Men att Nuncio ska ut på V75 tycker jag är helt rätt tänkt. 🙂

  • Mikael: Vad är det för fel med det? Det kan bli miljonutdelning ändå trots en storfavorit som är med på kupongen. Desto mindre, bara sex lopp att analysera. Jag kan garantera att du bergis är en sån där trött spelmupp som lämnar in din kupong i jättesista sekunden dessutom.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar