Belina Josselyn var hästen som utmanade storfavoriten Bold Eagle i Prix de Amerique. I Prix de France, på söndag, slipper Bold Eagle sin kullsyster.

Istället får den suveräne fransosen se  upp med Daniel Redéns franska delegation. Precis som i Prix d´Amerique kommer Daniel att ha en kvartett hästar som utmanar Bold Eagle på söndag.

Igår plockade tränaren Jean Michel Bazire bort Belina Josselyn ur anmälningslistan till Prix de France. Det var inte särskilt oväntat, Bazire deklarerade ju dagen efter Prix d´Amerique att nästa uppgift för hans sexåriga sto är Prix de Paris om ytterligare två veckor.

Så lät det också om Lionel (bilden). Både Daniel Redén och delägaren Göran Antonsen var överens om att den norske hästen skulle stå över Prix de France. Nu har duon ångrat sig. PdA-trean kommer att vara en av utmanarna till Bold Eagle på söndag.

Av Redéns fyra hästar är två garanterade framspår bakom startbilen, Wild Honey och Lionel. Däremot lär det bli bakspår både för Propulsion och Call Me Keeper. Vilket dock inte behöver vara någon stor nackdel eftersom det inte lär blir mer än tolv, kanske tretton hästar med i loppet.

Apropå Wild Honey, som galopperade lite olyckligt i Prix d´Amerique, kommer hon att få en ny kusk den här gången. David Thomain skall köra stoet på söndag. I Prix d´Amerique blev Thomain femma med Briac Dark.

Notera också att Anna Mix gör ett nytt försök på söndag. Hon blev ju utkörd eftersom hon vägrade att volta i Prix d´Amerique. Det gav henne också startförbud i voltstart. Eftersom det handlar om autostart på söndag är det helt andra förutsättningar.

Bland de anmälda hästarna i Prix de France finns också Timoko, Up and Quick, Voltigeur de Myrt och Akim du Cap Vert.

Prix de France körs över 2.100 meter och förstapriset i loppet är 180.000 euro. Bold Eagle är titelförsvarare. Ifjol vann han före Timoko och Voltigeur de Myt. Året innan vann Björn Goop med Timoko.

Till sist: På lördag körs Prix de Munich på Vincennes. Då gör Sauveur sin tredje start för Björn Goop. I Prix de Luxembourg såg Sauveur riktigt fin ut när en galopp stoppade honom i slutkurvan. Anledningen till det var att Sauveur slog sig på ett knä. I loppet på lördag handlar det om 2.100 meter med autostart. Förstapriset är 42.750 euro.

LP

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar