Under en ganska lång period fick Kari Lähdekorpi säga vad han ville i ett webb-tv-program där jag försökte ställa frågorna.

Det var ett aningen vanskligt uppdrag att tillsammans med fotografen Sven Ljunggren ta turen till Halmstad varje tisdag. Vi visste inte vilken Kari vi skulle mötas av.

Den leende och tillmötesgående, eller den tväre och avvisande?

Någon gång hände det att Kari bad oss att vända hem igen, med oförrättat ärende.

– Jag har inte tid med er idag, fräste han från traktorn.

Mina inte särskilt väl utvecklade diplomatiska talanger sattes då på svåra prov: Vi hade ju bestämt möte idag, vi kan väl inte åka hem utan någon inspelning, för oss är det en helt bortkastad dag.

– Men jag måste ju sköta banorna så hästarna kan tränas, blev Karis kontring.

Nåväl, efter en timmas tittande på en traktor som kördes runt, varv efter varv, stannade Kari till slut, klev ur förarhytten och röt till att Sven skulle starta kameran.

Då blev det en helt plötsligt en annan Kari, en glad och skrattande finne, en charmig Kari som kom med dråpliga kommentarer och långa utläggningar om ditt och datt.

Nota bene: Slå på en kamera så vänder Kari Lähdekorpi blad.

Hur som helst, många uppskattade mötena med Kari, jag också.

Nu möts våra stigar igen, inte i bild, men väl i ljud. I vår podd (varje tisdag) så kommer Kari att vara med som gäst: ”Tre minuter med Kari”.

Återstår att se om han kan hålla sig inom den tidsramen?

I den här veckan gör Kari Lähdekorpi debut som vår ständigt återkommande gäst.

Till sist: Efter en lite trevande inledning har vår podd blivit allt mer populär. Numera ligger vi oftast på över 3.000 nedladdningar och toppnoteringen är över 4.000. Det är vi både glada och stolta över. Veckans avsnitt har hittills lockat över 2.600 lyssnare.

LP

Acast:
https://aca.st/aa873b

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

3 KOMMENTARER

  1. Läste i Expressen Tarzan skriver om hyrkuskar- I Frankrike kostar det ALLTID 50 Euro att anlita en kusk. Bara ett litet tillägg till Tarzans attt i USA är det gratis.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar