Filmtema.
Det är huvudrubriken när vi nu kommit fram till det 36:e avsnittet av podden.

Och ju mer det grävdes, ju fler filmer med hästtema, trav- eller galopp, kom till oss. De
tittade fram, en efter en.
Såväl av dokumentär karaktär som när det gäller rena spelfilmer.

Och vi lovar, det florerar både höjdare … och kalkoner. Dessutom finns ett flertal av filmerna vi tar upp där ute på nätet; fritt fram, det är bara att leta upp och bänka sig!

Men det blir matigt även bortom den vita duken.
Till exempel gör ett gammal ”klassiskt” Lennart Persson-inslag comeback, om än i ett aningen mer slimmat format. En viss Kari Lähdekorpi finns från och med den här veckan med i programmet, med ett inspel från sin horisont där borta i Finland!

Vi pratar också om beträdandeförbud, glider över på ”byte-av-häst-kuppen” som misslyckades och plockar dessutom kort upp trådarna invigningar och kulthästar på nytt.

Allt i ännu en episod av denna travsportradioshow. Trivsam lyssning!

Acast:
https://aca.st/aa873b

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

3 KOMMENTARER

 1. Härlig podd som vanligt. Inslaget med Kari kommer att bli en succé. Var inte rädda för att ge honom 3,4,5,6 eller 7 minuter=).

  Apropå samtalet med Kari och finska hästar som inte kommer duga i Elitloppet. Vi är alla glada att Bold Eagle kommer till Solvalla. Men kan det vara så att det tidiga beskedet skrämmer bort en och annan?

  Åka till Solvalla, möta Bold Eagle&Nuncio, gå 2 heat samma dag och knappt få en slant för besväret…

 2. Ah filmer…
  Från franskt filmperspektiv tipsar jag om den i Sverige så omåttligt och obegripligt populära Muta och Kör(Les Ripoux)om en snut som vill lägga av och behöver kosing från travbanan. Dessvärre har han fått en do-gooder på halsen i form av en ung kollega. Vann en Ceasar!
  Vidare den helt bortglömda ”Le mors aux dents” med Piccoli och min favoritsångare Jacques Dutronc. Om en stor tierce-stöt som sägs ha verklighetsunderlag.
  Och så den ganska nyligen floppade och utskällda ”Turf”. Den som skulle bli den ultimativa spelarfilmen. Om fyra småspelare och deras liv och drömmar. Tar nog tio år innan man ger sig på ämnet igen. Det blev en dyr läxa.

  Och så får vi inte glömma att Berners Mickey Viking även lämnat Imoko, pappa till fortfarande världens rikaste travare – Timoko!

  Om ni nu trodde att rapmusiken kom från New York på åttitalet så lyssna på just Jacques Dutronc i Et moi et moi et moi. Den kom från Paris. Och året var 1966!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar