Frode Hamre dominerar stort i Norge. Som tränare är han helt överlägsen i vårt grannland.

Nu vet vi också att han är en bra kusk, smart om ni så vill. Hamre vann den fjärde V75-avdelningen på Åby igår med USA-importen Alwaysinblackpedia efter ett taktiskt rävspel. Han lyckades till och med lura Björn Goop.

Frode Hamre släppte ledningen till Björns storfavorit Basic när ett drygt varv återstod. Norrmannen ville inte att hans häst skulle behöva försvara sig under hela slutvarvet mot tuffingen Basic. Istället bjöd Frode Hamre sin häst på en humörhöjande resa under slutvarvet.

Frode visste förstås att han inte tog någon särskilt stor risk när han släppte ledningen. På Åby finns ju de extra innerspåren att ta till när det krisar. Den möjligheten behövde dock inte norrmannen utnyttja. När loppet skulle avgöras så fanns det plats utvändigt och Alwaysinblackpedia plockade då ned Basic ganska enkelt

Vi har ofta skidexperten Anders Blomquist rekommendera skidåkarna att inte vara först i spåret när flera åkare är inblandade. Utan att istället dra fördel av suget bakom. Det var kanske så Frode Hamre tänkte igår. Han kommer ju från världens bästa skidnation.

Peter Ingves har klantat till det i några lopp på sistone. I ett V75-lopp på Jägersro blev han nedflyttad från andraplatsen till fjärde efter en träning på upploppet. I ett V86-lopp på Åby hade Ingves ren tur att han fick behålla segern efter att ha knuffat sig ut på upploppet och då stört en medtävlare.

Igår behövde inte Peter Ingves ta några risker när han körde Commanders Crowes lillebror Master Crowe. Från andra par utvändigt avgjorde Petri Puros häst till en enkel seger, den 15:e på arton starter.

Hur långt kan denne sjuåring gå?

Till sist: Den numera Frankrikestationerade Sauveur utsågs till Årets äldre häst i Örebro när det festades där igår. Däremot blev Nantucket Årets häst efter omröstning bland travsällskapets medlemmar.

LP

Bilder: Kana 75.

11 KOMMENTARER

 1. Bedrövligt se Peter Untersteiner dra tvärstopp när galoppen kommer med Hades Håleryd och fimpar för alla som ligger bakom. Gör han så för att gynna sonen som ligger i dödens är det än värre.
  Dags att fixa ett xtra innespår på alla banor där galopperade hästar kan försvinna.

 2. Något som behöver debatteras är det som framkom igår. Läs mera här -> https://travstugan.se/martins-travblogg/v75-kroenikan-3

  Att en ”spelexpert” inte lämnar in alla tips är en sak. Att däremot spela emot sitt eget spelförslag i studion är dock rent bedrägeri. Igår handlade det om Top 7. Om en spelexpert i TV nämner ett ”bra” vinnartips eller ett ”bra” DD-tips vet vi hur oddset går. Gör man det för att få upp oddset för sitt eget spel blir nu frågan. Så står man där i studion och får svara på frågan ”Oddset sjönk från 9 till 3 gånger, hur känns det.” och så svarar de ”Tre gångar är ju ändå bättre än inget.”. Är det då bara skådespeleri? Igår fick vi inte se skådespeleri utan att bli tagen med kalsongerna nere och avslöja sig själv. Att Per Skoglund dessutom inte tar upp tråden och frågar hur han kan spela emot sitt eget spelförslag talar väl för sig själv. Publiken är inte värd mycket. Det är ett som är säkert.

  • I och för sig blir jag inte särskilt upprörd, men jag drar mig till minnes en situation för några år sedan då en kommentar studioexperterna emellan gick ut utan deras vetskap, där den ene jublade över ett spel som sattes. Vid det tillfället tillfrågades någon av de ansvariga om det var okej. Minns jag inte fel sas det då att det var okej om studioexperterna spelade under sändning, under förutsättning att det var på hästar de tipsat om i sändning.Svårövervakat givetvis, men om den principen gäller så borde Nybrink ha gjort sitt personliga spel innan sändning för att inte bryta mot reglerna.

   En annan sak som hade varit intressant att veta hur många system med Nybrinks offentliga spelförslag som lämnades in av följare.

 3. V75 stark omsättning igår igen närmare 86 mille.
  Atg tillsammans enorm framgång …fantastiska system en kan köpa in sig i. Bra.

  Nu till Solvalla …100 kr i inträde i söndags på V75 dagen och icke en käft på plats.
  Hur tänker ledningen ???
  Las Vegas erbjuder 4 stjärniga hotellrum för 300 kr natten ,,,varför Solvalla gjort de det ???

  Ni kör i samma spår sen 60 talet alla företag som ej förnyar sig dör ut.
  Det bor 2 miljoner inom 50 km ,,,,,det är ej raketforskning ni sysslar med,,,,,,

 4. TA BORT ENTRÉAVGIFTEN TILL VÅRA TRAVBANOR

  Att ta entréavgift till våra dåligt underhållna travbanor är att skjuta sig själv i foten. Den som sitter hemma bekvämt framför datorn eller tittar på tv:n betalar i princip inget.

  Det pratas som prispengar skulle vara lösningen på travsportens problem, själv tror jag det är främst det stadigt minskade intresset för travsporten som är det stora problemet.

  Om den genomsnittliga hästägaren har 25% eller 40% teckning på kostnaderna spelar inget större roll om inte intresset finns för travsporten.

  Intresse för travsporten skapas på travbanan inte framför datorn eller tv:n

  Omfördela mer medel från ST kassa till banorna för att skapa publikåtgärder som gratis entré

  • Helt enig! Det delas redan ut en massa fribiljetter och halva priset med ATG-kort, så någonstans inser de ju att det är för dyrt. Lika bra fimpa allt vad entré heter och släppa in de som vill och är nyfikna. Om entrén blir gratis sparar de in personalkostnader för dem i kassan, så det bör gå jämnt ut. Vill man locka med sig någon ny till travbanan backar de när de hör att de ska betala 100 spänn i entré (150 på stordagar som Åbergs) – för att gå in och göra av med ännu mer pengar på spel, dryck och käk. I lokaler som ser ut som reliker från forna DDR och Sovjetunionen… Det är inte konstigt det är svårt att locka nya till travsporten.

   • Gå aldrig till travbanan vid V86 eller V75. Sitt hemma och spela med ljud
    och bild på från ATG -live där du kan höra kuskintervjuerna.. När du är på Travbanan får du höra en massa musik mellan loppet. Kanske en och annan intervju. Visst har man möjlighet att ställa in Tv.n på ATG- kanalen men då blir det sån rundgång med banljudet så folk får ont i huvudet och klagar. Det är STOR skandal att travbanan behandlar sina spela så nonchalant. Banorna borde ha enbart Atg-live kanalen!!

    • De få gånger v75 kommer till min stad vill jag vara på travbanan för att höra hovtrampet, känna doften av häst, stå vid mållinjen och heja tillsammans med andra. Jag vill prata med andra likasinnade. Jag vill känna stämningen, käka min burgare och dricka min öl. Jag vill se travet live! För mig är travet mer än en tipskupong. Men med den sena starttiden har jag övergett travbanan för soffan och det är inte hälften så roligt. Jag saknar besöken på banan. Travet är en upplevelse!

     • Går du och lägger dig innan kl.19.00? Du som tycker SÅ mycket om hovtrampet och allt det andra?? Knepig inställning.

 5. @Vadå? Jag? Dyster? – nä jag går inte och lägger mig innan 19. MEN jag har ett liv utanför travet också. Och nu kom vi väl ändå lite väl långt bort från ämnet i den tråden…

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar