”Jag hade änglavakt”

Björn Lindblom är fortfarande sjukskriven efter den våldsamma bilkraschen på väg hem till Brösarp efter tävlingarna på Jägersro den 27 december ifjol.

I en S-kurva med en liten svacka fick Björn möte med två bilar som kom i bredd.

– Mitt enda val var att styra ut på åkern, säger Björn.

Så långt gick allt bra. Men Björn ville komma upp på vägen igen och när han väl kom dit fick han sladd på bilen. En annan bil kom med full fart rakt in ena sidan på Björns bil.

– Så här i efterhand kan man väg säga att jag skulle blivit kvar på åkern, och inte försökt komma upp på vägbanan igen, men jag är ju envis, säger Björn.

Smällen blev rejäl och Björn Lindblom fördes till sjukhus med svåra invärtes skador.

– Jag kunde lika gärna ha strukit med eller blivit sittande förlamad i en rullstol. Jag är tacksam för att det gick så här bra, att jag lever, säger Björn.

Han har ännu inte kunnat börjat jobba, det dröjer ytterligare en tid innan Björn Lindbom kan börja träna hästarna igen. Lindlbom har sina hästar inhysta hos Christoffer Eriksson (bilden) på Lottentorp i Sjöbo.

– Christoffer är en kanonkille och han hjälper mig nu med träningen av mina fyra hästar, säger Björn.

I onsdags startade två av Björns hästar i V86 på Jägersro, Tinamo Jet blev trea och Uccello Jet tvåa.

– Båda hästarna gick bra och har fin form, säger Björn.

I stallet finns också Robros Brazza och Rajah Press. Den senare , som vann två raka V86-segrar under 2015, har varit borta länge på grund av skada men är på väg tillbaka.

– Rajah Press är en mycket bra häst som jag hoppas en hel del på om han får vara fräsch.

Alla fyra hästar i Lindbloms träning är födda i Italien där Björn hade stora framgångar. Efter 30 år i Italien och ett år som privattränare i Frankrike återvände Björn till Sverige 2013 och blev tränare på Jägersro.

Innan Björn Lindblom lämnade Sverige blev han allsvensk champion 1980. Hans största seger i Italien var med Evann C. i Lotterian 1990. I Sverige tränade han derbyvinnaren (1981) Nino Blazing. Stig H Nilsson körde den hästen år Björn som själv valde att köra Dimma. Björn fyller 73 år under 2017, men några planer på att sluta har han inte

– Först gäller det att jag hämtar mig från olyckan och kan börja att jobba igen, sen hoppas jag på att Rajah Press kommer igång igen. Jag håller nog på ett tag till, i synnerhet när jag trivs väldigt bra hos Christoffer, säger Björn.

LP

Bilder: Axevalla.se, Halmstad.com och Kanal 75.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar