Jag behagade att skämta, men var inte tillräckligt tydlig med mitt skämt. Det ångrar jag, åtminstone en aning.

Ni vet säkert att Stefan Melander inte har fått sitt pris för Gigant Neos seger i Prix d´Amerique 2006. Det var året när Jag de Bellouet blev fråntagen förstaplatsen eftersom han var dopad. Priset har dock ägaren till ”Jaggen” vägrat att lämna ifrån sig.

Det gillar inte ”Tarzan”, med all rätt. Men trots påtryckningar från ST har det franska travförbundet inte lyckats hämta hem priset.

När jag i fredags besökte mässan på Vincennes försökte en gubbe (nåja) kränga en liten statyett med den riktiga vinnaren. Det var då mitt skämtlynne slog till. Jag twittrade några rader om att Melander äntligen skulle få sitt pris, och bifogade en bild på statyetten.

 

Tyvärr var jag, som sagt, inte särskilt tydlig i mitt skämt. Många trodde uppenbart att det var sant. Dessa ber jag härmed om ursäkt.

Samtidigt är det ju lite kul när man kan lura folk.

GOOP alltid i skymundan

Eftersom vi ändå är i Frankrike minns jag från i lördags när Björn Goop hyllades på podiet efter att ha vunnit med Ochongo Face. En bit därifrån, lite i skymundan, stod en stolt fader. Utan att göra något anspråk på att synas eller höras. Olle Goop bara stod där och njöt.

Några personer kom fram och kramade om Olle: ”Vilken fin vinnare”.

Uppenbart hade dess tjänat en slant på toton.  Kanske Olle också hade gjort det?

– Nej du, spel är inget för mig. Jag tror inte att jag har omsatt fem tusen kronor under alla år på travspel, sa Olle.

Apropå Olle Goop så borde han vara en given gäst på travgalan varje år. En av våra största genom tiderna i travsporten. Ändå känns det som om han ofta hamnar lite i skymundan. Precis som på Vincennes, men då var det självvalt

Nog vore Olle värd att få dela ut ett eget pris på travets egna firmafester?

Det här är några ämnen vi pratar om i veckans podd.

LP

Acast:
https://aca.st/e56f4d

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

EN KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar