En före detta travtränare, som åtalats för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande under åren 2011–2013, har dömts till fängelse i ett år och tio månader. Han ska även betala skadestånd till de båda målsägandena med 35.000 respektive 205.000 kronor.

Det var början av december 2016 som den förre tränaren häktades misstänkt för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Han åtalades kort senare för våldtäkt mot barn, alternativt sexuellt ofredande i ett fall och sexuellt ofredande i två andra fall, samt våldtäkt mot barn i flera fall.

Och Tingsrätten fanns alltså den åtalade skyldig på åtalspunkterna, vars påföljd som sagt bestämdes till fängelse i ett år och tio månader.

Den dömde har under en kort period varit proffstränare. Därefter, och under senare tid, har han innehaft Elitlärlingslicens.

Den förre travtränaren ådöms dessutom att betala skadestånd till den ena barnet (A) med 35.000 kr, allt för kränkning, och till det andra barnet (B) med 205.000 kr, varav 175 000 kr för kränkning och 30.000 kr för sveda och värk.

Svensk Travsport drog in lärlingens licens i samband med att förbundet fick vetskap om att han hade häktats i december. Den förre travtränaren har tills vidare även beträdandeförbud på samtliga svenska travbanor.

Henrik Ingvarsson

14 KOMMENTARER

 1. Att kalla honom travtränare är väl nästan att ta till i överkant, men på något sätt kom han genom nålsögat och fick en proffslicens. Nu kan han sitta i cellen och begrunda sina Elitloppsdrömmar.

 2. Härligt att ni satsar på att lyfta fram idioterna inom travsporten så att alla andra vettigt folk blir avskräckta och håller sig långt ifrån skiten!

  Bra jobbat!

 3. Man säga mycket om St men denne förövare häktades så sent som dec 2016 för dessa brott han åtalades för .
  Man kan knappast begära att ngn oavsett ST eller vem vilka det än må vara ska veta vad som komma skall innan saker uppdagas .

 4. Vilken fantastisk tur att den anklagade är oskyldig och att man ser på flera kommentarer här hur avundsjukan är stor för den talangen inom sporten personen har!
  Sjukt att folk skriver om detta när dom inte är klara med ämnet!!

 5. Hur skall nån kunna vara avundsjuk när vi inte ens vet vem det är?

  Tomte.

  Dömd – så oskyldig kan du glömma…

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar