Jean Michel Bazire Aubrion du Gers är en av Frankrikes bästa hästar. Sjuåringen är dock utestängd från de största loppen hemma i Frankrike eftersom han är valack.

Därför kan han bli aktuell för de nordiska storloppen i vår och sommar. Jean Michel Bazire vill dock inte komma hit för att köra sin häst. Enligt Paris Turf kommer Bazire i så fall att använda Jos Verbeeck som kusk. Belgaren som numera är avstängd i Frankrike.

I lördags vann Aubrion du Gers Prix de Luxembourg lekande lätt på 1.11,4a/2100 meter. Hästen blev direkt efter loppet inbjuden till Oslo Grand Prix.

Jean Michel Bazire lät dock tveksam.

– Jag har inte råd att köra i Sverige och i Norge, sa Bazire.

Han menade att reglerna här är för tuffa och straffen för hårda. Trots att Bazire har kört Elitloppet åtta gånger, med två segrar, vill han alltså inte komma tillbaka. Den franske toppkusken nobbar helt enkelt att köra i Norden.

Ändå kan det alltså bli så att hans häst Aubrion du Gers kommer på besök. I så fall med Jos Verbeeck som kusk. Aubrion du Gers vann nio av sina tio starter förra året. Han avslutade då med segern i finalen av Master Grand National du Trot på Vincennes den 4 december. I lördags inledde Aubrion du Gers det nya året med segern i Prix de Luxembourg. Totalt har hästen sprungit in cirka 6,5 miljoner kronor.

På söndag startar Aubrion du Gers igen, i Pix de la Marne på Vincennes. Det mesta talar då för det blir en ny seger

Aubrion du Gers är utan tvekan ett hett namn för Olympiatravet, Elitloppet och Oslo Grand Prix. I synnerhet när han inte hindras av några avelsbestyr. Det brukar ju hindra de bästa franska hästarna från att resa till Norden.

Till sist: När Jos Verbeeck gästade Solvalla under förra årets Elitloppshelg vann han Harper Hanovers lopp med Philippe Allairs Bird Parker.

LP

Bilder: Kanal 75

11 KOMMENTARER

 1. I detta drev mot svenska hästägare så kan man notera att Bazire m.fl fortsätter köra åt Souloy i samma utsträckning som tidigare, likaså är det tyst i Paris Turf kring dopinghärvan. Det är lätt att sparka neråt och ringa upp hästägare men min åsikt är alltid att ”trappan ska sopas uppifrån” när problem uppstår.

  Visst är det stora tveksamheter kring Souloy, framtoning och moral lämnar mycket övrigt att önska. Men när man såg Cash Gamble i helgen ( säkerligen odopad) så tyckte jag att hästen såg bättre ut än någonsin, halvmiljonen in och avelsvärdet ökar väl med tanke på den lysande härstamningen. Det är enkelt att ha principer på läktaren men det är lätt att förstå ägaren av hästen som säkert njuter av framgångarna och minns hur hästen såg ut hos Lennartsson på slutet.

 2. Hoppas ryktet stämmer. Jos och Dominique är ju de av de fransktalaande kuskarna som behärskar våra banor bäst. Bazire funkar också bra, men tycker nog det är för dyrt(böter och långa avstängningar). Om nu Aubrion d G är i form till senvåren vore det ”kapitalförstöring” att inte sända honom norrut. Dessutom behövs internationell bra krydda till Åby, Sthlm, Oslo mm.

 3. Verbeck är avstängd i Frankrike vad jag vet. Portad kanske är ett bättre ord. Varför har inga synpunkter på att han kan köra hos oss?

 4. Mikael/Farbror Frippe: Jag kan bara konstatera att åsikterna är olika, detta med att 99% av alla hästägare skulle må illa osv saknar relevans. Titta på listan över dopingdömda tränare så ser ni att deras träningsstall inte har något problem att fylla boxarna. När det gäller Souloy och hans uppenbart medvetna doping så finns absolut inget försvar men att från läktaren ha negativa åsikter om hästägarna tycker jag är fel.

  Moral är svårt och det är upp till var och en att agera. Själv tycker jag nog efter att ha läst polisutredningen kring lärlingsfallet att Roger W:s agerande är bedrövligt och där skulle jag ha svårt att vara hästägare. Att han försvarar lärlingen är obegripligt, har han överhuvudtaget läst utredningen med alla dess ingredienser av hotbrev till flickans föräldrar etc. Men det är upp till var och en att agera, Rogers hästägare verkar i alla fall inte bry sig så moral och etik är inget lätt ämne.

  • Håller med dig fullständigt i Roger Walmann-fallet. RWs handlande är rent förkastligt och även där borde hästägare ta sitt ansvar!

 5. Vi får nog fortsatt svårt att locka upp bra franska ekipage till våra storlopp framöver pga hur vi behandlar dom, skitsnack diskningar dåliga prispengar mm. Vi får se till att sopa rent framför vår egen dörr först.
  Kommer nu inte bold Eagle upp för vårat internationella elitlopp blir det en svensk affär/V75omgång med några trötta amerikanare!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar