Hon har inte haft det lätt under karriären, Daniel Redéns stjärntravare Delicious U.S.
Magsår, skador, olyckshändelser, ja så illa att hon varit nära både döden och att avsluta tävlingskarriären. Mer än en gång.

Men när hon är på topp, då är ju det lilla stoet som vi alla vet fantastisk, ja trippel världsrekordhållare som hon ju till exempel ett tag var.

Och nu är åttaåringen kanske trots allt på gång igen. På väg mot ännu ett kapitel i  sagan, tränat som Cantab Hall-stoet gjort en tid nu och i Frankrike (bilden) sedan några veckor tillbaka.
– Hon trivs väldigt bra med livet där nere och jobbar på riktigt fint. Ja, hästen mår toppen på alla sätt, säger Thomas Hedlund i Stall Zet.

Det finns alltså gott hopp om att undantagsstoet ska kunna tillbaka på allvar till tävlingsbanan ännu en gång, till att kunna matcha världseliten under säsongen – och kanske står hon på startlinjen redan i Grand Criterium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer. I sprinterslaget på den franska rivieran den 12 mars.

Det ligger i alla fall i planen för stoet, som inte startat sedan slutet av september då hon segrade i en stoelit på Solvalla.

Och det lär vara en och annan som längtar.

Henrik Ingvarsson

Foto överst: KANAL75

3 KOMMENTARER

  1. Kul höra flygmaskinen Delicious är påG igen,blir sugen åka till Cagnes-Sur-Mer,var där när Varenne vann för 10-15 år sen.Mkt vacker bana,men svårt se bra från publikplats.

    • Ja, hästarna är långt från publiken så det är svårt att se bra. En riktigt tråkig bana enligt mig men vacker, visst.

  2. En av dom 3 bästa hästarna i svergie,Vilken flygmaskin hon är när hon är på topp! Hoppas nu att hon får vara frisk och tävla på i några år framöver. Då blir det åka av!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar