Podcastens 35:e avsnitt, det är vad vi har kommit fram till denna sista januaritisdag för 2017.

Naturligtvis avhandlar vi en hel del kring helgen som gick i Paris, en av de absolut största för året i travvärlden. Vi blickar bakåt och framåt kring den – ja till och med lite grann i sidled.

Och hur hamnar vi vidare på en fotbollsplan, som under en period för övrigt inte klipptes mer än på halva dess yta, i lilla blekingska Hallabro? Jodå, allting är möjligt i podden…

Det var ungefär vid den inritade svarta kvadraten här på Björkvallen i Hallabro som det en gång inträffade…

Lennart kommer dessutom för övrigt såväl med en strålande idé som med en gigantisk ursäkt under sändningens lopp. Det är också en sak han ångrar från sina Paris-dagar.

Helen A Johansson, Stefan Hultman och Olle Goopp är några storheter som berörs, och så blir det några fler kulthästar, och mycket annat också – förstås.
LP-och-Henrik-Ingvarsson

Som vanligt önskas trevlig lyssning!

Acast:
https://aca.st/e56f4d

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

EN KOMMENTAR

 1. Kul lyssning som vanligt.

  Jag har en känsla av att Redén är en direkt arvtagare till Hultman när det gäller showmanship. Stefan skojade och tog hela Vincennes i famn under Prix d´Ameriquedagarna med Maharajah. Samma som Redén. Förstår fortfarande inte varför Hultman inte är invald i travets Hall of Fame. Om det inte räcker med vinster i Kriteriet, Derbyt, Elitloppet och Prix d’Amérique så vet jag inte vad som krävs. Flera gånger dessutom och även vinster i några andra av de största loppen inom travvärlden.

  Dom gamla amerikanska bilarna och bågarna(HD) i processionen är naturligtvis en hommage till Amerika; loppet instiftades ju som tack för deras insats under första världskriget. Så Solvalla får hitta på en egen invigningsceremoni.

  Paris Turf körde en virtuellt PdA i helgen som man kallade Legendernas Lopp. Dom bästa PdA vinnarna genom tiderna. De enda utländska hästarna som kom med var Varenne och Moni Maker, resten var hemkört med storheter som Jaggen, Idealen, Bellino 11, Gelinotte och Jamin(Ni vet, han som inte fick ta in sina älskade kronärtskockor för den amerikanska tullen när han skulle springa VM på Roosevelt. Jamin tjurade. Ett flyg chartrades och man åkte till Kalifornien och köpte den eftertraktade grönsaken. Jamin vann loppet. Han vann två PdA men när han skulle ta sitt tredje fick han 50 meters tillägg. Blev ändå trea)

  Hur gick det då?
  Jo. Ready Cash vann, före Ourasi. Sedan Tenor de Baume, Varenne, General de Pommeau.
  Bold Eagle kom inte bland de fem första!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar