Paris: Den franske tränaren Fabrice Souloy är en fuskare, han har fuskat i sitt hemland, han har fuskat i Norge och i Sverige.

Just nu är Fabrice Souloy suspenderad som tränare i Frankrike under ett år. Ett straff som med största sannolikhet kommer att fyllas på inom några månader. I Norge yrkar travförbundet på livstids avstängning, i Sverige sägs att det kommer att handla om något mellan två år och livstid

Med det franska straffet i ryggsäcken, och ytterligare pålagor som väntar, borde Fabrice Souloy var en bruten man. Glöm det, Souloy kör vidare som om ingenting har hänt.

Trots att fransmannen har tillträdesförbud till samtliga travbanor i Frankrike har han varit synlig på Vincennes både igår och idag.

När Cash Gamble, med svenska ägarintressen, idag vann Prix Jean René Gougeon, stod Fabrice Souloy upp i travbanans restaurang och sträckte armarna i skyn riktad mot vinnarcirkeln. Segergesten från ovan besvarades av dom där nere.

Souloys segergest var löjeväckande och provokativ på samma gång.

Cash Gamble kördes i en av Fabrice Souloys vagnar och efter loppet skrudades hästen i en av Souloys välbekanta svettfiltar. Det är uppenbart inte särskilt lätt att sopa igen spåren efter Fabrice Souloy. Eller görs det kanske inte något försök?

Alla vet att Fabrice Souloy i praktiken fortsätter som tränare, även om hans svåger Philippe Billard står som ansvarig på pappret.

Även hästägarna vet förstås. Säg den hästägare som lämnar en häst i träning hos Philippe Billard? Självklart är dessa hästägare fullständigt medvetna om vad det handlar om.

Pengar går före etik och moral.

Det vi upplevde på Vincennes är, minst sagt, stötande. Om travsporten inte lyckats stänga ute de som är dömda för doping har sporten knappast något berättigande.

LP

9 KOMMENTARER

  1. …tja, jag är knappast förvånad. Det finns travfolk i Sverige också som inte borde ha, ha fått eller borde fått behålla sin proffslicens. Än så länge är det gratis att transportera ihjäl travhästar i halvt utdömda läckande transporter, inte bara en utan två gånger. Du kan även som sportchef elda upp en hel bokföring på en travbana, lura skjortan av alla som går förbi och ändå söka proffslicens några år senare. Kommer Kronofogden när du inte betalar dina räkningarna skriver du över allt på hunden och går vidare som ingenting hade hänt. Flytta runt licensen, det finns alltid nån som klappar händerna. Även i Sverige finns folk som fortfarande tränar travhästar och vistas på travbanan trots att de både smugglat in godsaker och behandlat fyrbenta med livsfarliga preparat. Vilket j-a hyckleri med dessa målvakter och travsportens tjänstemän som hellre sopar under mattan än agerar. Gör de fyrbenta som inte kan försvara sig en tjänst, reagera. Rätt trist när de som har jobbet inte ens vågar röra om i grytan. Djurpolisen finns ju inte ens på riktigt, prova. Börjar förstå varför Sverige kallas landet lagom.

  2. Sorgligt . Samma personal också som tidigare. Westergård var på plats på resturangen , såg han ute hos Vincent L, där har han sina 4 norska hästar upp stallade ,han gav order till sin personal.

  3. Man blir trött av att ingen tar tag i detta, men sen vill jag ge en eloge till Ilse som alltid har bra och vassa inlägg

    • Souloy har ej tillträdesförbud på banans hela område, följande gäller enligt beslut 2016-12-26:
      • d’exclure lesdits entraîneurs des locaux du pesage et des enceintes professionnelles des hippodromes 
organisant des courses au trot pendant une période de 12 mois à compter du 2 janvier 2017.

  4. Fabrice Souloy var inte avstängd igår från att besöka någon travbana då beslutet gäller från den 2/2 och 12 månader framåt. Det som irriterar mig mest är återigen, trots världsrekord, allt snack om smörlöpningar och annat för Bold Eagle. Vänta bara, nästa gång då jäklar. Då sätts han på plats. Mycket möjligt. Men tills dess – hylla och njut av en riktig champion som gav oss en underbar upplevelse igår ute på tracken. Sen tyckte jag synd om Call Me Keeper som har startat åt helsicke för tätt för en elithäst. Och dessutom åka på vansinnesöppning av Vercruysse mot Timoko. Han kommer igen. Han är en personlig favorit för han är hembränd och inte köpt färdig från Amerika.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar