En elev på Wångens travskola är polisanmäld för sexuellt ofredande mot andra elever. Det rapporterar Sveriges Radio Jämtland.

Anmälan gjordes av Polismyndigheten själva, efter det att tre elever besökt polisstationen i Östersund och berättat om olika fall av sexuella ofredanden på skolan. Sexuella ofredanden och kränkande kommentarer.

Misstankarna gäller sexuellt ofredande mot en 16-årig flicka och en 18-åring. Den elev som nu misstänks för brotten ska bland annat ha dragit ner sina byxor och underkläder och lagt sig över en flicka. Vid en annan händelse försökte den misstänkte dra ner byxorna bakifrån på en annan flicka, vilken stod i ett kök och bredde smörgåsar, allt enligt SR Jämtland.

Enligt många elever beskrivs klimatet på skolan som ‘väldigt grabbigt’ och att det hela pågått under en längre tid. Det har också fått elever att sluta.

Eva-Lena Blom är utbildningschef på Wångens travskola, och menar däremot att kulturen är bra.
– Överlag så har vi en bra kultur på Wången, men det finns enskilda fall där vi inte är nöjda och sånt hanterar vi, säger Eva-Blom till SR Jämtland.

Och fortsätter.
– När vi får veta att elever är rädda så sätter vi in extra åtgärder för sånt, och det skulle till exempel kunna vara extrapersonal, förändringar eller sådana saker, säger Eva-Lena Blom.

Även Trottosport kan rapportera om oegentligheter vid en travskola. Det gäller en skola i mellan-Sverige, där polisanmälningar finns gjorda mot en tidigare chef i verksamheten. Enligt polisanmälan ska chefen ha utövat fysiskt våld mot en elev i oktober 2015, och under lång tid ha varit aggresiv och hotfull mot de anställda. Det har bland annat fått till följd att en anställd varit sjukskriven och fått gå i terapi hos psykolog.

Den polisanmälde chefen jobbar inte längre kvar på den aktuella travskolan.

Henrik Ingvarsson

3 KOMMENTARER

  1. Ibland undrar man om travfolket har någon genetisk defekt som gör att det kopplar fel. Eller att hästarnas närvaro får dom att påminnas om urtidens primitiva handlingar. Osmakligt och visst förekommer det säkert mer eller mindre i viss utsträckning på andra arbetsplatser- men inom travet är det en extrem överrepresentation av dessa ärenden.

    Deras rektor pratar om extra åtgärder som extralärare. Hade jag varit rektor hade jag inte anställt några sådana. Jag hade skickat ut förövaren med huvudet före för all framtid. Samhället har ett ansvar att uppfostra och vägleda ungdomar och detta gäller inte minst maktutövningen mot kvinnor. Då duger det inte Eva- Lena Blom med extralärare !!!!!!!!!

    • Håller med om att det inte är extralärare som behövs. Stäng av ungdomar som inte kan sköta sig. Punkt. Märkligt uttalande också att eleverna ska känna rädsla innan något görs. Klimatet ska från början vara sådan att rädsla inte ens ska behöva uppstå. MEN, det här är inte utmärkande för travsporten, det här beteendet finns överallt, på många utbildningar och arbetsplatser. Det är likväl en mycket tråkig utveckling. Sen är det väl föräldrarna i första hand som bär ansvaret för att uppfostra och vägleda sina barn och ungdomar, inte samhället. Däremot ska samhället, skolor och arbetsplatser se till att stävja sådant beteende tidigt och visa tydligt att det inte tolereras.

  2. Eva Lena blom är mer intresserad av en folköl på någons rum än hot eller våld. Sila mygg och svälja elefanter.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar