Ett snubbelsteg…

… eller var det ett galoppsteg?

Domarna valde det sistnämnda. Den som drabbades, Kari Lähdekorpi, var övertygad om att hans häst snubblade till, och är fortfarande upprörd:

– Hade det hänt idag hade jag suttit inne, då har jag strypt någon.

I veckans podd tar vi upp några omdebatterade diskningar genom åren, gamla och nya. Som när Karis Min Narkissos blev berövad på segern i en V75-final.

– Den största diskningsskandalen i svensk travsport, säger Kari.

Vi minns också när den lille amatören Roland Särnholm, från Karlskoga, blev diskad med sin fine Rocky Pride på Solvalla. En diskning som upprörde många.

Nya kulthästar tar vi också upp. En av dessa är Mowgli Prophet som levde en stor del av sitt liv i en hästbuss tillsammans med sin ägare, tränare och kusk Börje Öhman.

Naturligtvis ägnar vi en hel del tid åt Prix d´Amerique. Vilka hästar an möjligen utmana Bold Eagle? Skall äntligen Timoko få sin seger? Nu får han sin sista chans.

Min vinnare är det varken Bold Eagle eller Timoko.

LP

Lyssna här:

Acast:
https://aca.st/7eb995

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

EN KOMMENTAR

  1. Mowgli Prophet minns jag från min ungdom. Apropå gamla hästar så var jag på trav med min morfar som barn. Han lirade vinnare på Pay Me Quick för den var ju bra och min morfar gillade favoriter. Han vann och min morfar spottade ut kaffet när vinnaroddset 14 ggr ropades ut. Det visade sig att det var den mindre kände Pay Me Back som startat och också vunnit. Ett härligt travminne när det blir fel men ändå rätt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar