Det var allt en gudomlig tur att inte den diskning som en viss Kari Lähdekorpi råkade ut för under en V75-dag på Solvalla för lite mer än tio år sedan inte inträffade … nu för tiden.

Av vilken anledning? Ja, det får ni svar på i veckans avsnitt av vår podcast, där vi tar upp just omdiskuterade och kontroversiella diskningar. Eller för den delen sådant som inte har föranlett diskvalikation men kanske borde … genom åren. Det finns ett och annat att ta tag i, inte minst i Elitloppshistorien…

Och så såklart, blir det ett rejält tjok inför helgens stora, och kanske årets största rent av, travhändelse. Prix d’Amérique körs som bekant på Vincennes-banan i Paris nu på söndag.

Vilka kan vinna?
Hur?
Vad händer om det blir Timoko?
Och vem sänds fram att offra ur det fyra hästar starka Daniel Redén-laget?
Med mera, med mera.LP-och-Henrik-Ingvarsson

Det blir också några fler kulthästar, en speakerimitation, udda par-jämförelse, V75-vinnare och ett och annat ytterligare.

Vi önskar ytterst trivsam januarilyssning!

Acast:
https://aca.st/7eb995

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

 

4 KOMMENTARER

 1. Intressant att Persson och Ingvarsson vet allt om trav, historia och sanning?
  Så är det inte, Persson är i maskopi med tidigare diginärer och nuvarande trränare som aldrig nämds negativt.
  Så är travlivet!
  Lev upp till sanningen!

  • Knutman skaffa ett rättstavningsprogram eller håll dig nykter!
   Om du inte uppskattar sidan, då är tipset till dig gå inte in här.
   Tror dom flesta som besöker sidan gör det för att dom uppskattar en sida som inte är sponsrad av travet.
   Sen om framförallt Persson inte alltid är helt objektiv är väl upp till honom, det skrivs bloggar här och vad jag vet framgår ingenstans här att denna trevliga hemsida ska vara objektiv.

 2. När det gäller diskningar är nog den största genom tiderna ändå när Jean Michael Bazire i sadeln vinner Prix de Cornulier, världsmästerskapet i monté år 2002 med Iouky du Pré. PdC var det loppet som gick av stapeln i söndags. Vid målgången står Bazire upp i sadeln och pekar med ena fingret mot publiken i en underbar segergest. Såg ni? tycks han säga. Vilken häst! Tio minuter senare är hästen diskad för otillåtet trav. 2,5 miljoner putz weg för ett par felsteg på upploppet. Och nog inte bara pengarna och prestigen för JMB. Han vann aldrig något PdC i sitt liv som montéryttare och kunde inte dubbla med PdA, vilket hans båda rivaler i modern tid Pierre Levesque och Frank Nivard gjort. Den störste av dem alla är annars den nyss avlidne MM Gougeon, Minou, med sju PdC och tre PdA!!

  Det är något storslaget att dessa franska sulkyfantomer och tränare även ridit sina hästar till fantastiska framgångar. I mitt tyckte gör det dom en snäpp vassare än våra egna trollsländor Björn Goop och Örjan Kihlström. Kanske en orättvis betraktelse, men ändå. Formidable! Björn och Örjan på hästryggen vore något att skåda…
  Paret som ägde Iouky du Pré hämtade sig aldrig. Dom fick en chans att kamma hem detta i Frankrike så prestigefulla pris och så gick den drömmen upp i rök. Tillsammans med 2,5 miljoner kronor. Funktionärer!

 3. Quattro tull hade inte blivit 2a om han suttit kvar, förstår inte varför folk ska hålla på och mala om det hela tiden. Ingves blir 3a om han sitter kvar, är inget snack om det.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar