Fabrice Souloys svenske advokat Staffan Uvabäck (bilden) är kritisk till att det norska travförbundet yrkar på livstids avstängning för den franske travtränaren.

– Det är befängt, skriver Staffan Uvabäck i en kommentar via sms.

Advokat Uvabäck påpekar att han ännu inte har läst åtalet:

– Har i och för sig inte läst åtalet, men är det så att DNT yrkar på livstid så anser jag att det är befängt.

– Att DNT yrkar som det tydligen gör har ju klargjorts från början men i detta skede är det mest ett tyckande, skriver Uvabäck.

Staffan Uvabäck och Fabrice Souoly har nu tre veckor på sig att komma in med ett yttrande till de båda travförbunden, det norska och det svenska.

– Vi ser fram mot en rättslig prövning av ärendet där bevisningen från parterna får prövas på sedvanligt sätt.  Vi kommer att koncentrera oss på analyserna, eventuellt uppsåt och effekterna, avslutar Uvabäck.

Det norska travförbundet yrkar alltså på livstids avstängning. Dessutom 250.000 kronor i böter. Vad det svenska travförbundet yrkar på framgår inte av det pressmeddelande som ST har skicka ut.

LP

Fabrice Souloy riskerar livstid

5 KOMMENTARER

  1. Dags att ta i med hårdhandskarna och visa att vi inte tolererar något sånt här inom sporten. Stäng av honom på livstid över hela världen så kommer fuskarna att försvinna…

  2. Vad spelar egentligen en livstidsavstängning för honom för roll?
    Han anlitar ju bara några målvakter o sen kan han fortsätta o passivt träna hästar.
    Kommer bli ett slag i luften oavsett domslut.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar