Redan för 25 år sedan var Axevallas chef Benny Ternemar ett spel liknande Top7 på spåren. Benny hade då en idé om att avsluta varje tävlingsdag med ett spel där man skulle pricka in de sex första hästarna i mål.

– Kanske inte så mycket Top7 över det, men ändå samma tänk, säger Benny Ternemar.

Benny hade för länge sedan glömt sin idé, eller kanske förträngt den? Så städade han i skrivbordslådorna och där dök förslaget upp.

– En kopia på brevet som jag skickade till ATG:s dåvarande totochef Janne Wallin, säger Ternemar.

Bennys tanke var alltså att man varje tävlingsdag skulle avsluta med ett top-sex-spel där det gällde att pricka in de sex första hästarna i rätt ordningsföljd. Dessutom skulle spelet bara kunna göras på banan.

– Min tanke var att behålla publiken så länge som möjligt varje tävlingsdag.

Om ingen prickade in sex rätt skulle potten gå vidare till nästa tävlingsdag. Benny var också inne på att ett antal procent från jackpotten skulle läggas till prissumman i kommande jackpott-lopp.

Benny avslutar sitt brev, som ni kan se nedan, med: ”Detta kan ju få en grå vardag på travet att bli riktigt intressant.”

25 år senare fick vi alltså ett liknande spel, men inte riktigt som Benny hade tänkt sig.

Förresten, fick du något svar från Janne Wallin?

-Nej, inte vad jag kan minnas. Han tyckte nog det var en galen idé, säger Benny.

LP

5 KOMMENTARER

 1. Tanken om ett spel som håller kvar folk på banan till slut, plus ett spel som enbart är till för banbesökarna är ju lysande. Det måste finnas ett mervärde att besöka banan och spel som bara gäller banbesökarna är kanske en morot så god som någon.

  • Med Onsdagens Valla besökare 69 st och 59 st av dessa har dragit före sista loppet ja då
   får vi en omsättning på 1 000 kr om de kvarvarande lirar för en hundring.
   Efter skatt blir det 650 kr i vinst potten,,,
   Blir nog svårt att få alla 10 kvarvarande att prova något nytt ….efter 50 år.

   • Det jag menar och har sagt länge är att det måste finnas ett mervärde i att besöka banan! Om det finns något som lockar folk att gå dit, istället för att sitta hemma, så kommer det förhoppningsvis så småningom bli fler. Att det finns vissa spel som gäller enbart banbesökaren kan kanske vara ett led i detta. Ökningen sker givetvis inte över en dag, men man måste börja någonstans om man vill ha till en förändring. Ska vi bara fortsätta att passivt titta på den döende patienten istället för att försöka hjälpa den att överleva?

  • Stackars Rune Andersson, 73. Han är vår nya frälsare. Journalisterna på hans tidning är liljevita och kommer att ha rätt att kritisera hans spelbolag på Malta och hans uppfödning och allt. Och om man är missnöjd med spelutbudet ”tar man bara upp det” med Rune själv. Slår bara en pingla så rättar allt till sig.

   Många förhoppningar ställs på hans tidning och spelbolag. Good Luck and Good Night.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar