Krutröken har skingrats, nu kan vi se vilka hästar som är klar för Prix d´Amerique.

Av de 18 tränar Daniel Redén fyra. Trots att hans bästa häst, Delicious, just nu är borta ur leken.

Call Me Keeper blev den fjärde som kvalade in när han idag blev tvåa i Prix de Belgique. Bakom honom följde två stallkamrater som trea och fyra, Wild Honey respektive Lionel. Båda var sen tidigare klar för PdA.

Såklart kan någon gräma sig över att Call Me Keeper blev slagen av överraskningen Briac Dark. Björn Goop såg lite förvånad ut när den franska hästen avgjorde. Ändå tror jag nog att Daniel Redén är mycket nöjd med att hans häst kvalade in till Prix d´Amerique och att Björn Goop hade gjort sitt jobb.

Minst lika nöjd är nog Daniel med Wild Honey som spurtade sylvasst till tredjeplatsen. Dessutom höll Lionel mycket starkt som fyra efter ett för hans del ett stökigt lopp. Som kanske blev onödigt tufft med tanke på att det bara återstår två veckor till det stora målet.

Frågetecknet för Daniel Redén just nu är Propulsion som idag tvingades lämna walk over på grund av ett tjockt bakben.

Nu får Daniel ge sig ut på jakt efter nya kuskar. Björn Goop körde Call Me Keeper idag, Björn lär köra Timoko i Prix d´Amerique. Franck Nivard körde Wild Honey, om två veckor sitter han bakom Bold Eagle.

Den sexårige Prince Gede-sonen Briac Dark var utan tvekan en mycket oväntad vinnare. Hästen flyttades nyligen från Franck Anne till Thierry Duvaldestin. Idag satt David Thomain i sulkyn. Det här var tredje starten för Briac Dark i Duvaldestins träning, och första segern. Den kom verkligen i rättan tid.

Lite märkligt i dagens lopp var att sex hästar gjorde bort sig galopp och blev diskade: Charley du Noir, Best of Jets, Bolero Love, Belina Josselyn, Amial Sacha och Up and Quick.

Stefan P Petterssons Oasis Bi fick ett snällt lopp av Pierre Vercruysse och spurtade ganska piggt över upploppet till åttondeplatsen. På ett för Oasis Bi opassande underlag. Nu fick Oasis Bi det lopp i kroppen han behövde inför Prix d´Amerique.

Här är hästarna som är klara för Prix d´Amerique:

Inkvalade:

 • Bold Eagle
 • Lionel
 • Voltigeur de Myrt
 • Anna Mix
 • Propulsion
 • Princess Grif
 • Belina Josselyn
 • Treasure Kronos
 • Timoko
 • Booster Winner
 • Briac Dark
 • Call Me Keeper
 • Wild Honey

Kommer med på prissumman:

 • Tiego d´Etang
 • Univers de Pan
 • Oasis Bi
 • Akim du Cap Vert
 • Bird Parker

LP

Prix de Belgique:

http://www.letrot.com/fr/replay-courses/2017-01-15/7500/6

2 KOMMENTARER

 1. Briac Dark var en värdig vinnare. Sist var ha ju jämsides med Bird Parker, Bellina Josselyn i mål , båda med i PdA, och Bolero Love(andrahandare idag)men diskades för otillåtet trav. Idag gjorde han hela loppet själv. Magnifik repa i spåren och mod nog att ta ner Call mer Keeper. Så det var ingen slump eller engångsföreteelse. Ett förvandlingsnummer av Duvaldestin som med Ready Cash? Jag tror han är långt framme i PdA och måste räknas bakom Bold Eagle.

  Men vilken bedrift av Daniel Rydén. Chapeau!

 2. vilket lopp call me keeper gör ändå,det tog halva loppet innan han tillslut satt i ledningen efter ett lopp i tredje och andra spår och en massa byten på ledaren,så på en lite smetig bana och den ryckiga körning så föll call me keeper verkligen med flaggan i topp…och spurten av lilla mini delicius wild honey 🙂 detta kan bli riktigt kul om 2veckor,men jag håller ändå propulsion lite före.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar