Efter fem månader i Frankrike återvänder en stukad Mellby Viking till Sverige. Efter tre svaga insatser där nere är framtiden oviss för den urstarke nioåringen.

  • Mellby Viking har tydligt visat att det är något som inte stämmer. Därför påbörjar han resan hem till Sverige idag, säger Mellby Gårds manager Jan-Olof ”Norse” Alfredsson.

Det var i somras som Mellby Viking lämnade Timo Nurmos för att i Frankrike tränas av Fabrice Souloy. I fransmannens regi blev det dock ingen start innan bomben om kobolt-dopningen briserade.

Mellby Vikings ägare Rune Andersson avbröt omedelbart samarbetet med Fabrice Suoloy och Mellby Viking återvände till Timo Nurmos.

– Rune och jag var överens direkt. Med det vi vet nu är att det var ett misstag att skicka våra hästar till Souloy, sa Jan-Olof Alfredsson då.

Rune Andersson hade ytterligare en häst i träning hs Souloy, Mellby Club, som också flyttades till Timo Nurmos. Och som redan är hemma i Sverige igen.

Direkt efter flytten gav Jan-Olof Alfredsson direktiv till Timo Nurmos att ta prover på hästarna.

– Vi har gett Timo i uppdrag att ta prover på hästarna så att vi an säkerställa att dom är rena, sa Jan-Olof.

Sen dess har Mellby Viking startat tre gånger i Frankrike. I den första starten blev Mellby Viking nia med Björn Goop i sulkyn, i den andra galopperade han och i söndags tappade Mellby Viking helt stilen i sista kurvan när han gjorde debut i monté.

Mellby Viking såg då fin ut under loppet och avancerade i slutkurvan men bara några meter senare tog det helt stopp.

– Mellby Viking skall givetvis genomgå alla tänkbara kontroller på hans hälsostatus innan vi tar beslutet om hans framtid, säger Jan-Olof Alfredsson.

När Mellby Viking återvänder till Sverige så blir det till Timo Nurmos gård.

 Timo kommer att sköta allt med provtagningar och sånt. När vi fått alla svar kommer vi att ta beslut om framtiden, säger ”Norse”.

Mellby Viking har bara gjort 39 starter. Han har vunnit 19 segrar och tjänat nästan 3,5 miljoner kronor, Hästens största segrar är i Harper Hanovers 2014 och Lyons lopp 2015. I båda loppen var förstaprisen en halv miljon kronor.

Till sist: Igår blev Call Me Keeper klar för Prix de Belgique. Det innebar att Daniel Redén hade fyra hästar med i loppet. Idag på morgonen ser det faktiskt ut som om Daniel kommer att få ytterligare en häst med i loppet på söndag. Den femte är Trintiy Zet som skall köras av Franck Ouvrie.

LP

Översta bilden: Kanal 75.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar