Den franska toppkusken Pierre Vercruysse vann med Call Me Keeper i söndags och var, som alla vi andra, mäkta imponerad av hästen.

Ändå nobbar Vercruysse att köra Call Me Keeper i Prix de Belgique på söndag. Han väljer istället att köra Stefan P Petterssons Oasis Bi, som han blev trea med i fjolårets Prix d´Amerique.

– Om Vercruysse har lovat att köra så håller han alltid sådana löften, säger Anders Lindqvist.

Pierre Vercruysse är därmed Frankrikes svar på Stefan Söderkvist; ett löfte är ett löfte.

Igår kväll stod det klart att Call Me Keeper får plats i Prix de Belgique. Det innebär att Daniel Redén kommer att ha fyra hästar med i loppet, om han väljer att starta Call Me Keeper. Senast i morgon bitti måste Daniel bestämma sig.

Om Call Me Keeper startar kan det bli så att Redén också kommer att ha fyra hästar med i Prix d´Amerique. För det krävs dock att Call Me Keeper blir sämst trea i Prix de Belgique.

Det har hänt tidigare att samma tränare har selat ut fyra hästar i Prix d´Amerique. Dock inte särskilt ofta. Senast var 2009 då Fabrice Souloy hade Guiseppe Bi, Premiere Steed, Oiseau de Feux och Exploit Caf i loppet. Alla fyra blev oplacerade.

Samma sak för Jean Lou Peupion när han startade fyra hästar i Prix d´Amerique 1986: Nodesso, Major de Brion, Ogorek och Minou du Donjon (Olle Goop).

Återstår alltså att se om Daniel Redén blir den första svenska tränaren med fyra av 18 hästar i detta fantastiska lopp.

Visst är förstasidan i paris Turf läcker?

Frågan är vilka kuskar Daniel Redén kommer att anlita i Prix de Belgique. Klart sen tidigare är att Örjan Kihlström tar hand om Propulsion och att Matthieu Abrivard kommer att köra Lionel.

Jag gissar att Daniel helst ville ha Pierre Vercruysse bakom Cool Me Keeper igen. Men så blir det alltså inte. Därför kommer Björn Goop att köra Call Me Keeper. Franck Nivard tar hand om Wild Honey.

LP

2 KOMMENTARER

  1. Nu står det klart att tre av de fyra Rédenhästarna i Pd´A kommer att köras av inhemska kuskar. Hade en utländsk tränare (hypotetiskt) haft fyra hästar i Elitloppet och satt upp tre svenska kuskar lär det ha blivit liv på nationalitetsfundamentalisterna. ”Det ska vara utländska kuskar på utländska hästar!”, brukar ju det icke förhandlingsbara budskapet vara då.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar