Enligt välunderrättade källor i Paris kommer Prix d´Amerique att köras, enligt planen, den 29 januari på Vincennes

Inga återbud i världen kan ändra på det. Inte ens ett nej från Stefan Melander.

Sent igår kväll såg det ut som om den besynnerliga kurragömmaleken var på väg mot en upplösning. Paris Turf påstod då att Stefan Melander hade bestämt sig; det blir ingen resa till Paris för Nuncio.

Svenska medier följde med i jakten på Stefan Melander som via Nuncios Facebook-sida dementerade de franska uppgifterna, i versaler dessutom: ”DET ÄR INGET BEKRÄFTAT FRÅN STEFAN MELANDER/STALL T.Z OM JAG SKA STARTA ELLER INTE I PDA. VÄNTA TILLS I MORGON!”

Kurragömmaleken fortsatte alltså ytterligare några timmar, men nu är den slut. Nu har till och med Nuncio insett att leken är över. På Facebook-sidan framfördes detta budkskap för en stund sedan:

”God morgon alla vänner. Jag har just pratat med Stefan, och det blir ingen resa till Paris!”

Egentligen är det imponerande att Stefan Melander under så lång tid lyckats gömma sig undan för alla de som velat ha ett besked. Att han har klarat att hålla grytan kokande är sannerligen en bedrift.

För, ärligt talat, så har nog Melander, i sitt innersta, insett att en start i Prix d´Amerique var så gott som utesluten. Ogint väder, förkylning, och (kanske) en liten skada har satt hinder i vägen på färden mot Paris.

När kurragömmaleken igår tog slut, när spekulationer blev till sanning så gick ridån ned för många. Vad fan skall vi i Paris att göra nu? Det mesta var ju uppbyggt kring Nuncio, och hur han skulle plocka ned den ”uppblåsta” franska hjälten Bold Eagle.

Nu får vi överlåta detta uppdrag åt Propulsion och Lionel – och kanske Call Me Keeper. För, som sagt, Prix d´Amerique kommer att köras som vanligt.

Och som vanligt kommer Stefan Melander att följa loppet i slutkurvan via sin kamera.

Till sist: I eftermiddag bjuder Vincennes på många intressanta hästar och spännande lopp. Call Me Keeper skall försöka visa att han hör hemma i eliten, Sauveur gör come back, Mellby Viking skall debutera i monté och Carabinieri skall försöka hjälpa oss till lite pengar på spelet.

LP

Bilder: Stalltz.se och Kanal 75.

10 KOMMENTARER

 1. Smart att förbereda en häst för pda i Enköping? Hade jag haft en häst av den kalibern hade jag letat upp den plats i Europa med det bästa klimatet o träningsbanorna o varit där i minst 3 månader före det stora slaget.

  • Du menar väl inte att Melander skulle ha lämnat Enköping i tre månader?
   Har Du ingen koll alls på hur Melander funkar?
   Han har ju i princip hemlängtan när han är på Valla.

 2. Förstår Melander då han är affärsman men det är ändå tråkigt att det är så här travet blivit. Att man inte vill ta chansen ändå. Åk ner och tävla. Går det så går det. En mindre förkylning och lite dåligt väder är såklart inte hela anledningen utan rädslan att förlora är den stora anledningen. Av ekonomiska och ej sportsliga skäl.

  Sedan är det ju tråkigt att två av våra största inom sporten måste hålla på med dessa kurragömmalekar mm. Särskilt i en sport som är en spelsport och beroende av korrekt information. Synd att Melander och Reden inte kan vara större än så och säga som det är oftare. Den här låtsasmystiken kan vi vara utan.

 3. Skit i Tarzans trams nu. Kolla in en fortgående sannsaga om en lite tjej i usa å hennes häst. Mjb Got Fait nyss fyllt 4år. Tjänat 300 000 $. Ska bli Hollywoodfilm senare tydligen. Googla å kolla på Youtube

 4. Kan bara hålla med , vad skall vi på Vinzan att göra nu ….?
  Tycker dock det är usel matchning av Melander som tror det är sommarbana Nov, Dec, Jan i Sverige
  100% Nej 2016 …….100% ja 2017 sen att han har gård i Frankrike och har kunnat träna där i flera månader
  Är djupt besviken …..

 5. Det är klart att ni ska åka ner till Prix d´Amerique! Stor sport, härlig miljö och intressanta människor. Och att slippa se Nuncio bli tilltvålad av Bold Eagle tror jag bara gör resan än mer lustfylld. Finns flera ekipage att heja på. Underdogs. Och alla storfavoriter kan ha en dålig dag. Kom ner, ta ett glas och njut av fransk kultur, det gör själen bara gott. Den som avbokar går i Melanders koppel. Fegar ur.

 6. Fast var det så många som räknade med att Nuncio skulle starta i PdA? Han har inte tävlat sedan september och därefter har det varit fler negativa rapporter än positiva, men mycket kan ju hända så jag tycker inte det är så konstigt att Tarzan inte vill stänga dörren helt förrän han måste. Skulle han tackat ja eller nej i ett tidigt skede för att ingen ska uppfatta det som en ”kurragömma”-lek? So what om det hela tiden lutat åt ett håll, han har väl rätt att vänta med sitt besked tills det är dags precis som övriga? Alla visste att det var osäkert, ingen kan påstå något annat.
  PdA är knappast ett lopp man startar i, om man som tränare tycker att hästen är för oförberedd och med inställningen ”går det så går det”. I synnerhet inte om man har en häst som Nuncio, där man tänker jag måste vara rädd om en fantastisk löpskalle och mentalitet. Inte bara avelsvärde etc.

 7. Mellby Viking sorligt att se idag,,, staplade i mål långt efter.
  Souloy har mycket på sitt samvete ,,,
  Ta hem Andersson hästen är 9 år och prova i avel ,,, stam finns som det räcker.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar