Det såg mörkt ut, för att inte säga uppgivet. Långt där borta syntes den gula dressen lysa mot den svarta kolstybben, som en fullmåne i vinternatten.

Så hände något. En kort stund senare förvandlades månen till ett sprakande nyårsfyrverkeri. Pierre Vercruysse, iklädd den gult lysande dressen, tände stubinerna på alla raketerna samtidigt. Venkatesh exploderade och rundade ett helt fält på Vincennes för en stund sedan.

Det borde inte gå, det skall helt enkelt inte gå. Ändå gick det, explosionen från den svenska hästen och den franska kusken kunde ingen skydda sig mot.

När glöden började falna, när en av motståndarna utmanade, då tände Venkatesh om på  nytt och försvarade sig till en ganska säker seger. Hans tredje raka på Vincennes – på tre försök.

Det är uppenbart att Venkatesh trivs med livet hos Gianni Coysman i havskanten vid Utah Beach, och att han gillar att tävla på Vincennes. Lika uppenbart är att Lutfi Kolgjini har hittat en perfekt partner till Venkatesh i Pierre Vercruysse.

Venkatesh är en häst som inte alltid varit särskilt lätt att handskas med. Vercruysse har hittat nyckeln. Idag såg det nästan hopplöst ut när Vercruysse backade sig sist i det stora fältet. Avståndet fram till täten såg omöjligt ut att ta in, när det gula dressen skymtade långt där bort i början av uppförsbacken.

Vercruysse visste vad han gjorde. När han lät fyrverkeriet brisera flög Venktesh fram till tätpositionen på ett oerhört imponerande sätt.

På sina tre starter i Frankrike har Venkatesh sprungit in drygt 100.000 euro. Bara att vinna tre raka vinster på Vincennes är oerhört imponerande.

Får vi se honom under Prix d´Amerique-helgen? Venkatesh nästa uppgift kan bli Prix Jean-René Gougeon den 29 januari.

Till sist: I samma lopp som Venkatesh vann kämpade Jörgen Westholms Apollon de Kacy till sig fjärdeplatsen efter ett ganska tungt lopp. Björn Goops Monas Invercote blev sexa medan Johan Untersteiners Falcon Håleryd gjorde bort sig med galopp.

LP

Här finns loppet:

http://www.letrot.com/fr/replay-courses/2017-01-05/7500/3

 

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar