Väderleksrapporterna från Tillinge Åby utanför Enköping följs inte bara i Sverige. Även i Frankrike vill man veta snömängden eller minusgraderna, gärna timma för timma.

Det är Stefan Melander som förser oss med rapporterna. ”Tarzan” har tagit på sig uppdraget att vara meteorolog.

I alla tider har vi ofta tyckt att väderprognoserna varit för dåliga, alltför dystra. Så tenderar det även att vara i rapporterna från Tillinge Åby. Antingen är det för kallt, eller också kommer det för mycket snö.

Inget av detta gillar varken meteorologen eller travhästen Nuncio. Vädret har blivit det stora hotet med Prix d´Amerique. Utan Nuncio faller det loppet platt till marken. Åtminstone tycker många av oss svenskar det.

Melander kan inte träna sin häst som han vill, Nuncio gillar inte att träna när vädret är opassande.

Där står vi nu med skiftande väderrapporter och förvirrande besked från Stefan Melander. Vi vet varken in eller ut. Och det gillar Melander; ingen skall veta något, ingen skall ens tro sig veta något.

I sin krönika i Expressen lämnat Stefan en ny öppning. Han som säger att han aldrig tittar särskilt långt fram för att hitta lopp har helt plötsligt hittat ett:Arvid Stjernsvärds Minne den i V75 på Jägersro 14 januari. Två veckor innan Prix d´Amerique.

Om Stefan Melander på söndag anmäler Nuncio till det här loppet finns chansen att hästen startar i Prix d´Amerique. Om Stefan låter bli att anmäla är dörren till Paris stängd.

Det är Stefan Melander som styr showen.

Naturligtvis är vi många som vill se duellen mellan Bold Eagle och Nuncio. Om den inte blir av känns det för de flesta som det kvittar med Prix d´Amerique. Utan Nuncio blir det stora loppet rejält vingklippt.

I Frankrike ser man nog lite annorlunda på saken. De flesta bryr sig inte särskilt mycket om det kommer en sexårig amerikan från Sverige. Fransmännen vill se Bold Eagle vinna. Vilka han möter spelar nog inte så stor roll.

Vad gör vi blågula om Nuncio uteblir? Jo, då får vi hoppas på Propulsion Eller Oasis Bi.

Till sist: Stina Nilsson.

LP

Foto: Stalltz.se och Kanal 75.

6 KOMMENTARER

 1. Kommer inte nuncio så kommer det fler tåg,vi har andra hästar från toppen i Sverige därnere som kan utmana,propulsion,oasis bi,delicius ( om hon startar ) det kan bara säga pang med rätt lopp 😉

 2. Det ar ju Nuncio som har ”bollen” HA-HA. Nad,men kan ”tarzan” ej trana som ahn vill da ar det ju ej nagon ide att starta bara for att starta Nucio i detta harda lopp.
  For min egen del ser jag att Nuncio EJ startar sa Vi far ha kvar Nuncio i manga ar till.
  Alla vet val hur PDA tar pa hastarna,en del tal PDA en del ej och kommer tillbaka som ”slagna stjarnor” och sedemer faller i glmska och resultaten uteblir.
  Men visst skulle en match mellan dessa tva sitta bra men da ar de ju som ”Tarzan” sager: Inga goda traningsmojligheter,ej nagon start,sjlavklart.

 3. Bäst att Stefan siktar på Olympiatravet och Elitloppet med Nuncio.Tänk Er scenariot, Nuncios lite orena trav och spårande på
  Vincennes upplopp!Han diskas inte i andra länder än Frankrike för det!Och Bold Eagle skall ju bara vinna i år, tycks!
  Men Ni svenskar har ju hästar, Propulsion, Oasis Bi……ett helt kompani.Call Me Keeper kvalar, hoppas jag, även in!
  Grattar redan nu Er däri väst!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar