Vilka personer är det som har mest makt i travets Sverige?

Ettan är ganska självklar; Hasse Skarplöth är ohotad på tronen.

Men vilka följer därefter? Vi har listat de tio mäktigaste makthavarna i årets första podd, två damer och åtta herrar.

Att hästar ibland blir bättre av ett tränarbyte finns en mängd exempel på. Ett av de mest remarkabla är hästen som Stig H Johansson inte fick någon fason på alls. Stig H rekommenderade ägarna att köra hästen till slakt, eller att byta tränare.

Ägarna valde, som tur var, det andra alternativet och i sin nya regi blev hästen en stjärna.

Så finns det hästar som är ”late bloomers”. Det kanske allra tydligaste exemplet är Åbyhästen som inte vann ett enda lopp på sina 30 första starter för att sedan bli en världsstjärna.

Och så har Henrik några synpunkter på vass eller kass.

Detta och lite till finns att ta del av i podden:

Acast (android):
https://aca.st/a1cc0c

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

 

3 KOMMENTARER

  1. Mustard, ja. Han kom aldrig överens med Vincennes. Inte ens Sören Nordin hittade nyckeln där. När han kom ner första gången, den smällkalla vintern 1980, var Mustard enligt alla svenskar oslagbar. På det skitsnacket släckte jag ett halvt stipendium på honom. Sören satt långt bak och den stora uppförsbacken var ännu inte utjämnad och han slutade oplacerad på 22,4. Sören var som Skalman och hörde nog aldrig vällingklockan ringa. Pistaschgubbar och surkålsstuvning! som Capitaine Haddock hade uttryckt det. Det blev en dyr titt på en överreklamerad häst. Ytterligare sju oplacerade lopp på Vincennes blev det(åtta i rad) innan han slutade tvåa och trea i sina sista starter där. Jag klev aldrig mer in på honom…

  2. I fallet Mustard, man kan ju knappast skylla på stackars hästskötare för att inte vara lika duktigt att köra häst som Sören Nordin, vem var det, egentligen?

    Det finns ju rätt så många hästar som har varit hos Stig H utan att ha visat sig något märkvärdigt för att sen blommat ut annanstans. Scandal Play, Abano Ås(Prid de Amerique) kommer jag ihåg som hastigast.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar