Jean Michel Bazire må vara Frankrikes bästa kusk, han får gärna kallas ”Kungen  av Vincennes”. Idag visade han dock varken att han är bäst, eller att han är kung.

Den franske toppkusken verkade vara helt ointresserad av att kvala in Daniel Redéns Call Me Keeper till Prix d´Amerique. Vi vick se en nyårsdags-trött insats av Bazire. Och jag kan tänka mig att Daniel Redén ångrade sitt kuskval redan under loppet. Daniel hade ju egentligen tänkt att köra själv.

Det kunde inte ha gått sämre.

Med en lite mer aktiv insats av Jean Michel Bazire hade Call Me Keeper haft alla möjligheter att plocka hem den tredjeplats som nu Booster Winner lade beslag på När Booster Winners kusk Eric Raffin visade sin glädje över att ha kvalat in hästen till Prix d´Amerique satt Bazire några meter därifrån med en pigg Call Me Keeper, och med en mur av hästar framför sig.

Det där var ett riktigt bottennapp av monsieur Bazire.

Bold Eagle vann som väntat Prix de Bourgogne. Han avgjorde till en ganska lätt seger mot ledande Timoko. Ändå måste jag säga att jag blev imponerade av den nyblivne tioåringen  Timoko som verkligen kämpade ändå in på mållinjen

Andraplatsen idag innebär att Timoko nu är Frankrikes vinstrikaste häst genom alla tider. Han har sprungit in 4.301.098 euro och förpassade Ready Cash (4.282.300) till andraplatsen.

Än en gång visade Bold Eagle at han blir mycket svårslagen i Prix d´Amerique. Nu kan vi bara hoppas på att Stefan Melander vill vara med och skapa giganternas kamp: Bold Eagle vs. Nuncio.

Om inte? Ja, då blir det Bold Eagle mot klabbet.

Till sist: Jean Michel Bazire har sen tidigare kvalat in Belina Josselyn, som tränar själv, till Prix d´Amerique. Det kanske påverkade Bazire körning idag?

LP

Här är loppet:

http://www.letrot.com/fr/replay-courses/2017-01-01/7500/6

7 KOMMENTARER

  1. Bold Eagle gjorde sitt jobb varken mer eller mindre. Fick en smörresa och är bevisligen en väldigt snabb häst men jag tror inte han tar Nuncio om dom går häst mot häst sista 600-700! Bold Eagle stannar gärna till när han kommer först (min åsikt iallafall) och det kommer straffa sig när han möter Nuncio!

  2. Propulsion kan bli en obehaglig jäkel att ha med sig in på upploppet,då kan han växla ner alla! Så startar inte nuncio detta året så kan propulsion vara den som kan ta örnens skalp 😉

  3. Call me Keeper hade varit mycket nära Bold Eagle i mål om Bazire suttit kvar i Nivards perfekta rygg som han hittade efter start. Om de inte kommit överrens om att köra sig fast så är det för jävla surt för kretsen kring hästen men de valde skräpkusken själva.

  4. Å herre gud.. 100-tals gånger har örjan, Goop, kontio you name it..,suttit fast utan att de fått epitet *skräpkusk*, skärp er ni är bara en samling odugliga staketkuskar!!

  5. Staketkusk!! Helt rätt. Kanske det varit på sin plats att kritisera de kuskar som i stort sett varje vecka gör felbedömningar, misstag etc utan att det påtalas av staketkusken. Kanske staketkusken är rädd för att stöta sig med vederbörande kuskar. Trots allt är det mannen bakom hästen som gör bedömningen sen må den bli rätt eller fel. När loppet är över kanske vederbörande ångrar sitt tidigare val men då är det ju för sent.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar