Vi vaknar inte bara till en ny dag, även till ett nytt år. Dessutom till en dag utan möjlighet till att spela V75.

Vi har ju vant oss vid det, att kunna spela V75 varje dag.

För många har de sista dagarna tärt hårt på de ekonomiska reserverna. För även om det delas ut mycket pengar i vinster har vi ju gemensamt stoppat in de där 35 procenten som kan betraktas som en skatt. Även om staten inte lägger beslag på allt.

V75 Winter Burst avslutades med att vi skyfflade in 147 miljoner kronor i ATG:s kassakista. Säkert skålades det i champagne inte bara för det nya året, utan även för succén med alla spelpengar på V75 sedan dagen för julafton, bland höjdarna på ATG.

Den här veckan har mer handlat om singelstreck, drag och överstreckade hästar än om julklappar och nyårslöften (oftast helt meningslösa). Och vi kan räkna med att en ny helgtradition har fötts.

Att många denna dag vaknar med en ljuvlig baksmälla är inget att hymla om. Frågan är om ATG också kommer att drabbas av baksmälla. Har folk pengar kvar för att hålla liv i V75-omsättningen de närmaste veckorna?

Jag kan tänka mig att många har spelat en bit över vad ekonomin egentligen tål. Jag läste igår en kommentar från en smått desperat spelare. Han hade passerat sin egen satta maxgräns hos ATG. När denne spelare försökte köpa andelar i något V75 Tillsammans-bolag sa ATG nej. Även om spelaren hade pengar på kontot fick han, helt riktigt, inte använda dom.

Att vi får se fler V75-omgångar framöver är jag helt övertygad om. Det smids säkert planer om detta i Hästsportens Hus. Och även om det tar emot hos många får vi nog finna oss i det.

Det är bara att ”gilla läget” som det brukar heta. Man behöver ju inte vara med och kludda överallt. Det går att stå över spel. För mig får ATG gärna arrangera V75 både här och där, både eftermiddagar och kvällar. Det enda jag så innerligt hoppas att lördagarna får var kvar som travets Elitserie, att det är på den dagen vårs bästa hästar skall mötas i travets högsta serie. Kvalitén på travsporten får inte offras på ATG-bossens altare.

Jag minns när Dagfinn Aarum efter en seger sa: ”Det här är en lördagshäst”.

Vad han menade? Jo, att hästen han just hade vunnit med hör hemma i travets elitserie, den som avgörs på lördagar.

Jag har en önskan till: Eftersom det spelmässigt fungerade fint med 14.30-start igår kanske det är dags till en återgång?

Gårdagens omgång var inte av den klass som den borde vara i Elitserien. Några lopp var alltför tunna. Men visst fick vi se några riktigt fina insatser. Glädjande är att Claes Boko är tillbaka igen. Sen blev jag oerhört imponerad över hur enkelt Springover (bilden) avgjorde när han avslutade året med en vattentät seger i V75-7.

Till sist: Utan V75 idag kan vi ägna oss åt att titta på Tour di Ski och Prix de Bourgogne med Bold Eagle, och inte minst Call Me Keeper. Det känns som att återvända till livet efter en vecka i V75-bubblan.

Gott Nytt År!

Lennart Persson

Bild från Mantorp: Kanal 75.

12 KOMMENTARER

 1. 147 millar omsatt på v75 med 14.30 start…kan man inte slänga 16.20 åt helvete då??? 147 millar är väl ett bra bevis på att 14,30 är bra!!

 2. ”Trots att spelaren hade pengar på kontot fick han inte använda dom”

  Lennart, jag förstår inte riktigt vad du vill ha sagt med stycket om spelaren med maxgränsen. Det hade väl varit väldigt illa om spelaren hade fått överskrida sin spelbudget?

  Poängen är kanske att vissa lockats att spela för mycket, men nu framstår det nästan som att du kritiserar ATG för att andelsköpen nekades.

  Gott nytt år!

   • Nä, du var inte otydlig! Det står ganska klart att du syftar på att några spelat för mycket under den gångna veckan. Det är svårt med det skrivna ordet ibland. Tolkningen ligger alltid i betraktarens ögon.

   • Ok! Då missförstod jag. Såg nu också att texten har förtydligats med ett inskjutet ”helt riktigt”.

    Tack för svar + trevlig blogg.

 3. Det bästa med gårdagens V75:a var inte möjligheten att vinna stora pengar, utan möjligheten att avnjuta trav när man har tid till det i lugn och ro, och sen ha resten av dagen och kvällen över till annat. Start 14:30 är överlägset bäst!

  Gott nytt år på er!

  • Omsättningen igår hade inget med starttiden att göra.
   Ni bakåtsträvare får ge er.
   Sen kan jag komma med ett motargument att väntar vi med start till 18 00 har vi
   en omsättning på över 200 mille…..icke helt omöjligt.

   Så igår att ” Krille Krukan” lirade bort en Zlatan dagslön på Atg Tillsammans.

   Gott spelår.

   • Var skrev jag att omsättningen hade med starttiden att göra? Jag berättade hur jag upplevde dagen och för mig var den tidiga starttiden överlägset positivt. Det kändes bra att det var slut vid 17-tiden så jag hade gott om tid över för annat efteråt. Får jag inte tycka det? Har du problem med det? Sen är det ju naturligtvis fantastiskt att omsättningen var så hög med tanke på att det tydligen är en dålig starttid… Vi får glädjas åt det lilla.

 4. ATG’s marknadschef Sten Andersen anser att spelarna röstat ja för detta med V75 flera dagar i rad. Frågan är hur han redan nu kan veta detta, utfallet måste ses i en längre period och som Persson är inne på så kommer det att drabba omsättningarna framöver. Överhuvudtaget saknas det analyser över hur nya produkter drabbar andra, exempelvis tycker jag Top7 kannibaliserar på vinnarspelet. Att spela hos ATG där vinnar/platsspelet urholkas dels pga av att oddsen ändras kraftigt sista minuten ( spelen via atg.se) men också med lägre omsättningar är allt mindre attraktivt.
  Min känsla är att fler och fler upptäcker spelbolagen med fasta odds, det blir mer och mer naturligt att ha konto på Unibet, Bet365, Betsson. Att vattna ur poolerna med flera spelformer är helt feltänkt, man måste begränsa antalet spelformer. Exempelvis idag är det intressanta lopp på Vincennes, omsättningen just nu på ATG-V4 är ca 29 000 vilket knappast inbjuder till spel.

  • Och enligt ATG anser spelarna även att den sena starttiden är bäst. Var de kommit fram till det framgår dock inte. Jag har i alla fall inte varit med och röstat någonstans, varken på det ena eller det andra. De lever i en egen verklighet där uppe i ATG-bubblan. Tycker omsättningen igår visar tydligt att det inte är något fel på starttid 14:30.

 5. Vad är ATG till för? Jo -att bedriva spel som i sin tur förser hästsporten med prismedel.
  Således är frågan, OM omsättningen verkligen ökar med senare starttid, motsvarar det kostnaderna för hästsportens vidkommande? Samt det är hur man än vänder på det, omöjligt att påstå att banpubliken ÖKAT på grund av senare starttid, sålunda måste man ställa sig frågan vad banpubliken är värd?

  Eftersom ATG och ST inte är transparenta vare sig med kostnader eller korrekta banpubliksiffror, utan det är en gissningstävlan utan korrekt information, där banpubliken vildsint kryddas med fiktiva siffror, och antalet betalande en onsdag på Solvalla är lägre än på en innebandymatch i div3.

  För att få adekvata möjligheter till huruvida vilka starttider är av godo eller nackdel för hästsporten bör en extern utredning göras av företag inte knutet till hästsporten. Ej naturligtvis knutet till SHL heller. (enär ATG är svensk huvudsponsor till SHL)

 6. Helt fantastiskt med 14.30 som starttid. Tid till att laga och äta middag och övriga kvällsaktiviteter. Gissar att 14.30 passar 90% av de som följer tävlingarna live inkl aktiva, personal o publik på banorna, all atg avlönad personal som jobbar i samband med v75 mycket bättre än 16.20.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar