Drygt 44 miljoner i snitt har det nyinstiftade V75 Winterburst omsatt så här långt, sju dagar av nio in i maratonloppet. Och eftersom varumärket ”V75” enligt trovärdiga källor i-n-t-e urvattnas av en sådan här kraftprövning/kraftmätning utan snarare tvärtom! – stärks! – så är det rena bonuspengar in. För ATG. För svensk travsport.

Ja, så det är väl bara att trampa igång och börja planera för ett ”V75 Spring Orgie” och ett hell of a … ”V75 Autumn party”. Till att börja med. Visst låter det?

Vi kan helt uppenbart inte få nog av V75.

Jag och analyser av omsättningssiffror? Ja, det finns bättre skickade till detta om man så säger, men nog kan jag tycka att 50 miljoner på juldagen (smått otrolig siffra), 27 på Momarken, 33 i Halmstad och nästan till och med 21 i Uleåborg är mer än jag förväntade mig. 63 på Solvallas annandag är mer svårvärderat, men med senaste årens snitt från den dagen i åtanke kanske ändå helt okej.

Personligen har jag inte ägnat mer än Solvalla och Halmstad en enda tanke under julhelgen, men uppenbart verkar många andra ha gjort det. Och med den avslutande – det måste man ändå tillstå, oavsett vad man tycker om att hålla inne spelares pengar under så lång tid som det handlar om – taktiskt fulländade jättejackpotavslutningen på Mantorp, där väl ett V75-omsättningsrekord torde kunna vara inom räckhåll, så måste man nog drista sig till att ”Winter Burst” (herre jävlar…) lutar åt succé. Trots ett och annat skällsord längs vägen.
Visst skulle man kunna hävda att man kunde avstått någon eller ett par omgångar, men när man nu tog i så till den milda grad som man gjorde … ja nästa år kanske det mer har gått in i folks medvetande att ”vi kör varje dag” och kanske att ATG då också lutar åt någon eller ett par omgångar färre på utländska banor (där är tecknena trots allt tydliga).
Så … att det blir en fortsättning på härligheten kan vi nog redan fastslå. Sedan finns som sagt ”spring” och ”autumn” kvar att lossa ur rockärmen; det är liksom bara att rycka de berömda tussarna, dra i högertömmen, spänna på bajken…

Att jag personligen skulle föredra V75 konstant på Solvallas (i så fall ensamma)onsdagar istället för alla dessa extraomgångar under året och därmed i samma andetag samtidigt stärka, lyfta, med livräddning försöka få luft i Sveriges största bana, är en annan sak.

Fast vad tusan, det kanske fungerar det också, V75:s varumärke sägs ju inte kunna urvattnas.

Det kan bara stärkas.

____

Jag hoppas att Daniel Redéns ord om Call Me Keeper (bilden) och dennes träningsrundor inför söndagens Prix de Bourgogne är med sanningen överensstämmande. Då ska det bli alldeles rasande spännande att se vad Pine Chip-sonen kan uträtta, och med en viss Jean Michel Bazire i sulkyn dessutom.

Då borde faktiskt den ljuvlige Vincennes-älskaren kunna kravla sig in till Prix d’Amérique.
Och en Call Me Keeper i full form den sista söndagen i januari; i min kolstybb-värld är han i så fall vårt näst största hopp i loppet.

____

För i Delicious frånvaro är såklart Nuncio det gigantiska. Han som i första hand verkligen ska göra det. Den som ska sänka Bold Eagle. Förstöra hemmafesten.

Och visst är det lite gulligt att Stefan Melander försöker, och i viss mån fortfarande går i land med det … herre gud, efter alla dessa år … lura oss att han inte har läget under kontroll.

Det är klart att det under 2016 obesegrade fenomenet står på startlinjen i Prix de Belgique om drygt två veckor.

Det är klart att Nuncio är i absolut toppform den 29 januari.

Som om han inte hade allt i minsta detalj planerat.
Som om Tarzan inte hade koll.

Jojo. Vi får väl se’då’rå.

Henrik Ingvarsson

13 KOMMENTARER

 1. Enligt uppgift kommer ATG att lansera ett spel på söndagar med sju lopp och vinst på sju, sex och fem rätt men som inte ska heta V75. Enligt samma uppgiftslämnare kommer Top 7 att krydda söndagsomgångarna (förutom de få gånger det är galopp, kan man misstänka). Man är tydligen inte nöjd i silvergrisen med omsättningen på V64. Framtiden är nog V75 varje dag året om – i kombination med bingo och casino på atg.se som, enligt de som förstår sig på sådana här saker, är ett måste för att överleva efter den kommande avregleringen.

 2. Ja vad skall man tycka? Mina bekanta och vänner undrar om det är V75 varje dag året runt nu? Jag kan inte låta bli att fundera vad det kostar, för inte jobbar alla gratis? Var på Mantorps travet i somras och fick då höra en konversation mellan två män i 70-års åldern: ”förr sa man att enda säkra yrket är i begravnings branschen, nu kan man även lägga till tatuerare säger den ena av männen. Glöm inte att jobba på ATG och framför allt kanal75 säger den andre och så skrattar de gott”. Nu plockade jag godbiten ur samtalet jag ofrivilligt hörde men visst har de rätt enligt mig.

 3. Visst är det jobbigt när ATG gör något bra Henrik.. så istället för att bocka och buga skall man raljera om ”Spring Orgie” och ”V75 Autumn party”.

  Det är synd att en seriös och på många sätt en bra travsida inte klarar av att hålla seriositeten året ut.

  • Vi snubblade helt enkelt på mållinjen :).

   Det hela var mest mest bugande får jag säga, med en framtidsvision om att det knappast var slutpunkten för extraomgångar, även om det möjligen kunde uttryckts annorlunda. För det tror vi väl inte?

   Gott nytt år!

 4. atg.tillsammans tillsammans med (oj vad fyndigt det blev) V75 varje dag har visat sig vara en omsättningssuccé jag aldrig ens kunde drömma om, och så länge omsättningen är som den nu varit kan man lika köra V75 varje dag.
  Det här med att urvattna varumärket verkar jag och många med mig ha överskattat, fenomenet urvattning finns tydligen inte i detta fall. Märkligt, men jag ger mig och inser att atg gör helt rätt som bombar på – samtidigt som jag gläds nå´t oerhört över att inte vara tipster på tidning eller travsajt längre, under dessa omständigheter.
  Jobbmässigt blir man nämligen väldigt urvattnad av max två V75:or/vecka (jag har provat), om man vill vara seriös och kunna motivera sina tips (som nästan ändå aldrig räcker hela vägen…)

 5. Först raljerar du om att V75 inte kan urvattnas för att nästa sekund vilja köra V75 varje onsdag utöver lördagarna. Håller med Tomas ovan. Visst kan man kritisera ATG för mycket och med all rätta. Men då man bara gör det hela tiden för sakens skulle så blir det mest patetiskt. Gott Nytt!

 6. Henrik, du glömmer Propulsion i snacket kring PdA! Daniel kommer sätta honom i topptrim till PdA och kommer knyta upp svansen på alla. När han tog sig till PdA besvärades han dessutom av en hovböld….

 7. Urvattning är något som sker på sikt. Fortsätter man att omvandla allt till V75 blir det till slut inget särskilt med V75. Det är som att äta spagetti och köttfärssås varje dag, det kan man väl härda ut ett tag, men sen tröttnar man och vill ha något annat. V75 lanseras som travets elitserie och det håller inte om alla tävlingar heter V75 med hästar som inte ens platsar i korpen.

 8. ATGs felsteg är dock absolut ingenting jämfört med STs. Besökte precis Hattens blogg ”gamblersvardag” och läste till min stora förskräckelse att Isabell sedan månader tillbaka befinner sig på skyddat boende och att hoten från lärlingen – Tino Ärling – anses vara så allvarliga att hon avråds från att överhuvudtaget gå ut. Vad i h*vete!!!
  Mäktiga män i form av tränaren Roger Walmann, förbundsjuristen Göran Wahlman och generalsekreteraren Johan Lindberg låtsas alla att ”den andra sidan” av historien motiverar att den ena parten kan gå till jobbet varje dag, medan den andra inte kan leva i sitt eget hem och inte ens vågar gå ut av rädsla för sitt liv. Av rädsla för sitt liv!!!
  Om de så tänkte med arslet skulle de fatta att det säger allt att tjejen tvingas leva som hon gör. Och att det inte handlar om att ta ställning i skuldfrågan utan om att det är fullständigt, totalt, helt oacceptabelt att en människa tvingas leva som hon gör.
  Så till STs egna mr Bigshots, inkl SAMTLIGA styrelsemedlemmar: ta ni er Code of Conduct och stoppa någonstans där solen aldrig skiner!!! Och ta era rörande ord om utsatta människor – andra människor, förstås – och stoppa på samma ställe!!! Ojojoj, vilka godhjärtade och ansvarstagande människor ni är. Not.
  ”Den andra sidan” av historien är välkänd för oss som läst de offentliga handlingar som finns att tillgå, och där finns ingenting – absolut ingenting – som ursäktar den erkända misshandeln och hot så till den milda grad att Isabell inte kan leva som en fri människa. Ens om man tror på den.

  Sedan har vi ett antal människor som finns runt omkring, som medverkar genom att acceptera. Stora hästägaren Lennart Ågren, VD för Svea Ekonomi, är ett bra exempel. Vad är man för människa om man har sådant inflytande och känner till en så allvarlig sak, men väljer att se åt andra hållet? Och dessutom accepterar den fullständigt löjeväckande ”utredning” kring påstådd misshandel av hästar, bl a hans egna, som ST påstod att de gjort?

  Men Gott Nytt År på er gubbar och kvinnliga styrelsemedlemmar som jag nämnt ovan – hoppas ni får en trevlig nyårsafton med familj och vänner. Med era döttrar, fruar, mödrar, systrar som kan röra sig fritt. Ni bär alla ett ansvar för att inte ha sett till och försäkrat er om att Isabell kan leva lika fritt som Tino Ärling. Hur ni kan sova på nätterna och se er själva i spegeln är mig en gåta, med tanke på vad som pågår. Med tanke på vad ni accepterar och ger ert bifall till, genom att inget göra.

  Sedan tycker jag det är anmärkningsvärt att det i en organisation full av karlar, varav en del med stort inflytande, inte finns några som slår näven i bordet och ser till att Isabell kan leva sitt liv i frihet. En frihet som är en sådan självklarhet för oss alla.

  Ingvarsson och Persson – jag önskar er båda ett (förstås uppriktigt menat) Gott Nytt År!

 9. Om det gjordes en avhandling om streckspel med en bra median samt lagom många jackar gissar jag att man skulle komma fram till att sju lopp och ett radpris på en krona vore optimalt. Alltså enligt obekräftade uppgifter det nya söndagsspelet. Hoppas…

  Är det verkligen V75 som är ett eget varumärke? För mig är det det inte. V75 på en lördag och övriga dagar är för mig helt olika saker. Gissar att många känner likadant. Lördagarna med den mediala bevakningen och den höga klassen på loppen är inte att jämföra med eländet som bjudits på i mellandagarna. Det ena entrecote, det andra fläskfilé. Bägge kött (läs V75). Alltså bara namnet är detsamma. Jo jag tror att folk kan avgöra skillnaden.
  Blir intresset för lördagarna mindre för att man kör V75 övriga dagar? Jag tror det inte. DÄREMOT tycker jag att ”riktiga” V75 borde ha egen logga. Elitseriens V75. Eller nåt.

  Jag tror som där jag började att det viktiga är att hitta balansen mellan spelvärd median och ett rimligt antal jackar. Säg kanske var fjärde omgång? Om sju lopp och en krona raden ger bäst utfall – kör då sju lopp. Att hålla på med V64-skiten pga nån sorts princip är fullständigt vansinne. ”Sju lopp vore förstås bättre och skulle högst troligt locka fler spelare eftersom det är en bättre produkt, men det har vi bestämt bara får köras på lördagar.” Asså liksom av princip. Dumt.

  Atg kommer aldrig att backa om jackar så istället för att lägga energi på att återinföra riks-V5 och andra idéer som luftats borde fokus istället läggas på att hitta balanserade, antal lopp och radpris, spel MED jackpot. Hotet stavas jackinflationen. Inte V75. ATGs ”kvartalsekonomi” tar död på spelintresset.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar