Att vår sajt gillas av många, det vet vi. Och ogillas av somliga, även det vet vi. Många bidrar också med sina kommentarer – på gott och ont.

En av våra flitigaste gäster är signaturen Jack. En initierad och travkunnig person som håller ett öga på oss från sin utpost i Paris. Därifrån bidrar Jack med viktig information om den franska travsporten – och om andra väsentligheter i det liv vi framlever. Som att Skåne Akvavit är den bästa snapsen. Eller som att rockbandet Kent knappast tillhör hans favoriter.

Den här gången väljer vi att lyfta fram Jacks senaste alster lite extra. Delvis för att göra oss själva lite malliga, men också för att visa att vi uppskattar alla de som bidrar med kommentarer på vår sajt:

————————————

Tack för i år. Eran pod är som Stockholm, en blandning av salt och sött. Två reflektioner.

skane-akvavit
1. Skåne. Är den bästa snapsen. Har provat allt, men när jag är hemma över jul och midsommar dricker jag alltid den. Oslagbar. Gaffeln upp!
2. Kent. Såg ett program på SVT om dom och förstod ingenting. En liten skäggig, ful, kille, sångaren, gjorde sig märkvärdig på scen, grät och gjorde ett hjärta med fingrarna. Patetiskt! Men sen sa dom att dom var Sveriges bästa rockband! Vet ingen längre hur en rockstjärna ser ut? Som Johnny Hallyday, Neil Young eller Jim Morrison(som förresten är begravd på Pere Lachaise i Paris), WTF. Inte bara Valla är på glid.
Men ni ska ha kudos för era journalistiska gärningar. Avslöjandena och grävandet. Gènial! Och för en svensk i Paris är det väldigt välgörande att ni kan skriva bra. Båda två. I Bloggosfären härskar annars dubbla supinumformer, syftningsfel och hembrända ord utan mening. Bien! Språket är viktigt. Speciellt här där det mest sedda TV-programmet är ett rättstavningsprogram.extra

Sen tycker jag ni har behandlat alla dopingaffärerna med bravur. Stått emot den ibland på forumet vanliga åsikten att alla franska hästar är dopade och alla tränare skurkar. Det är skandinaviska hästar som i första hand åkt dit, en fransk. Och allt från en fransk stortränare. En svala gör ingen sommar. Man redovisade 2015 38 fall av otillåten medicinering i Frankrike, 0.2%.Endast en av dom var så kallad Categorie 2 i.e prestationshöjande. Resten karensdags strul. Att Frankrike skulle ha någon slags dopingkultur kan nog avskrivas.

Tack för i år, ser fram mot nya alster från er och Vintermeetinget är inte slut på långa vägar. Kul med ert intresse för fransk travsport . Det ingår hos en riktig aficionado…

Jack

Här kan du lyssna på podden:

https://aca.st/afc960

Itunes:

ingvarssonoperssonloggan liten

2 KOMMENTARER

 1. Eran blogg är den bästa och när dessutom Jack och andra bidrar med sina kommentarer blir det en måste läsning. Speciellt Jack, en frisk fläkt från Paris. Hans bidrag bildar oss hästentusiaster, precis som era texter. Om det gamla och det nya. Det är stort…
  Jag är ingen debattör själv, men jag läser gärna och undrar hur debatten sett ut utan era alster. Sport och Kulturjournalistik
  när den är som bäst.
  Tack för allt.

 2. Jack!
  En travesti på en mening i ditt inlägg och en undran om vem du egentligen beskriver:
  ¨En liten skäggig, ful, kille, skribenten, gjorde sig märkvärdig om språket, smackade och höjde en snaps till skyarna. Patetiskt!¨
  Åter till allvaret Jack, dina kommentarer här på bloggen tillför mycket och jag instämmer med dig i superlativen om blogg och podd.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar