Än en gång har Philippe Billard fått träda in som målvakt åt Fabrice Souloy. Efter gårdagens besked om att Souloy kommer att bli avstängd i ett år från och med den 2 januari har idag flera hästar förts över från Souloys träninglista till Billards.philippe-billard

Bland de hästar som nu Philippe Billard har ansvaret för finns svenskägda, eller delvis svenskägdda, hästar som Arazi Boko, Cash Gamble, Moving On, King Sir Kir och Beverly Boulervard samt den stora stjärnan Un Mec d’Heripré.

Senast när den 56-årige Philippe Billard (bilden) kom i ropet var i september när han fick ta över träningen av topphästar som Your Highness, Lionel, Moving On och Timone Ek. Det skedde i samband med dopningsavslöjandena mot Fabrice Souloy i Norge och Sverige.

Runt 60 hästar hamnade hos Billard den gången, dock  enbart i några få dagar. Flera av hästarna flyttades ju från Fabrice Souloys gård till andra tränare. Bland andra Your Highness som gick till till Björn Goop och Lionel som flyttades till Daniel Redén stall på Grosbois. De allra flesta hästarna flyttades dock snabbt tillbaka till Souloys träningslista.

Frågan är hur många hästar Philippe Billard blir tränare till den här gången och hur länge?

LP

8 KOMMENTARER

 1. I slutändan betyder nog avstängningen inte så mycket, hästarna tränas på och står kvar i boxarna. En fråga jag ställt mig är varför alla svenska hästar hamnar hos just Souloy, är det långa väntelistor hos exempelvis Leblanc, Bazire och de övriga i toppen ?

  Det är också mycket gnäll när hästar flyttas till Frankrike men faktum är ju att många hästar trivs med banorna, löpkulturen etc. Ett bra exempel är Jörgen Westholms hästar, ganska anonyma i Sverige men går lysande i Frankrike och tjänar stora pengar.

 2. Att man som hästägare väljer att ha kvar hästarna hos denna fuskare och djurplågare är för mig fullkomligt obegripligt.

 3. I dag uttalar sig Guillaume Maupas angående franska travets syn på bulvaner Detta uttalande finns nu publicerat på Paris Turfs nätsida
  Kanske bloggen kan på något sätt ge en rättvis sammnanfattning av hans uttalande
  I turfens nätupplaga ges också kompletterande upplysningar om svågerns bakgrund
  Eftersom bloggen driver Souloydebatten i Sverige tycker jag att bloggen har ett visst ansvar för att redovisa åsikter från frankrike

 4. Un Mec d’Heripré. kommer nog till start i vår med en Svensk stjärnkusk ….inget förvånar.
  Har tänkt mycket på hur osannolik ”Comander Crove ” var i Åbergs .
  Finns inga gamla dopingprov sparade som går att analysera för kobolt ??

 5. Commander Crowes insats i Åbergs var fullständigt bisarr, det går inte att genomföra ett sånt lopp på naturlig väg. Titta på repriserna hur hästen uppför sig, han ser ju totalt galen ut. Stäng av Souloy på livstid.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar