Håller snaran på att dras åt kring halsen på de fyra tränare som är misstänkta för att ha dopat sina hästar med kobolt hemma i Frankrike?

En i kvartetten är Fabrice Souoly som ju också har några fall i samma ärende att stå till svars för, både i Norge och i Sverige.

Enligt välinformerade källor i Frankrike kommer det franska travförbundet i morgon med en kommuniké. Där skall sanktionerna mot de fyra tillkännages, förutom Fabrice Souloy också de betydligt mindre kända tränarna Salvatore Campolo, Philippe Bengala och Dominique Raffinifabrice-souloy

Souloys häst som fastnade i ett dopingtest är svenskägde Lover Face som inte har startat sedan den 22 juli.

Enligt uppgifter från Frankrike kommer det att handla om ganska hårda straff, åtminstone med franska mått mätt. Den välkände franska journalisten Fabrice Theil twittrade igår om att de fyra kommer att dömas till ett års avstängning och 15.000 euro i böter vardera.

Frågan är om avstängningen på ett år är villkorlig eller ovillkorlig?

Hur som helst kan den franska domen ge en fingervisning om hur fallet med Fabrice Souloy i Norge och i Sverige kommer att behandlas.

LP

Övre bilden: Kanal 75.

3 KOMMENTARER

  1. Frågan är om en avstängning spelar någon roll, systemet med att sätta in en ”målvakt” som tränare är ju utbrett och svårt att komma åt. Att dra in licensen för att köra lopp är ju lätt men i fallet FS så spelar den delen ingen roll. Men man kan ju titta på Norge där Frode Hamre haft stora framgångar under 2016, kan detta tillskrivas den avstängde Atle Hamre till viss del ? Jag vet inte men tidigare hjälpte ju Atle till i stallet men status idag är för mig okänt.

  2. Varför kommer ingen dom från Sverige och Norge?? Högt över dom tillåtna gränsvärdena, strikt tränareansvar, helt ointressant om Souloy kommer med 30 bortförklaringar.

  3. Rimligt straff i Frankrike , men i Sverige blir det gissningvis juridiska problem att bevisa annat än tränaransvar / trots flera hästar och högre halter.
    När kommer utredning om tidigare frusna prover , ta 33% helt slumpvis och kontrollera !

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar