Han var slagen med flera längder, som tvåa i mål. Ändå gjorde kusken Mathieu Daougabel något som såg ut som en segergest bakom sin häst, 66-oddsaren, Un Cher Ami.

Atg-lives Daniel Olsson blev lika förvånad som jag när fransmannen höjde högerarmen mot skyn. Men den franske kusken visste vad han gjorde, han hade klart för sig att domarna att målettan Ustang Ludois var diskad.gabiele-gelormini

Visst har vi sett ”segergester” från slagna kuskar förr, men då har det handlat om riktigt stora pengar. Jag vill minnas att den då ganska okände Gabriele Gelormini (bilden) räckte armen mot skyn när han blev tvåa i Prix d´Amerique 2015 med Voltigeur de Myrt bakom Up and Quick.

Igår var det dock helt andra pengar eftersom det handlade om ett försäljningslopp med drygt 90.000 kronor till vinnaren.

Men visst kan man bli glad även över en sådan seger. Att vinna på Vincennes är stort för de flesta, och i synnerhet för de mindre tränarna.daniel-parling-grosbois

Kanske någon känner igen hästnamnet? Jodå, Un Cheri Ami tävlade under några år i stall Courants färger och tränades då av Marcus Lindgren. I Sverige blev det en seger i Visby med Patrik Sjöberg i sulkyn.

Un Cher Ami, en åttaårig son till Jag de Bellouet, vann också ett lopp i Frankrike i Lindgrens regi. Det var i januari 2012. Daniel Parling (bilden) körde den gången hästen till seger i Mauquency.

Till sist: Ikväll gör Jörgen Sjunnesson come back efter avstängningen.

LP

6 KOMMENTARER

 1. Han satte press på domaren,om böjer man sig ner och tar upp bollen i en fifty-fifty situation vid inkast i fotboll sätter man också press på domaren:) dålig liknelse?

 2. Hur e det möjligt att JS ens får några uppsittningar alls efter det vidriga o avskyvärda han pysslat med!!? Ofattbart att han får tillträde t sporten igen! Har haft höga tankar om Veijo Heiskanen förut men nu föll de som ett sänke t botten…
  Ja, vad e det för en mirakelläkare/terapeut som lyckats ”bota” JS på ett par veckor från sådant sjukt beteende?? Måste vara värt Nobelpriset i medicin framöver i så fall!!
  Kan möjlig slutsats vara att kvinnor (A-M Öberg ex som såklart skulle ha en påföljd) och män som JS inte behandlas jämlika inför travsportens ”domstol” vad gäller påföljder…?

  • Re: Anneli
   Hur menar du egentligen när du skriver att JS inte kan köra lopp för att han inte blivit botad?
   Vad är sambandet?
   Han skriver väl Inga SMS när han kör lopp, det påverkar väl ej om han är botad eller ej.
   Sedan kan man tycka vad man vill men om man skall argumentera för något så skall det väl vara något förnuft bakom

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar