”Ett år till, sen får det vara nog.”

Kari Lähdekorpi ser en bortre gräns för sitt hästägande, den går vid årsskiftet 2017 – 2018.

– Även om jag har flera riktigt bra hästar kostar det för mycket pengar. Att slänga bort en miljon kronor i vasken varje år känns inte särskilt meningsfullt, säger Kari.Kari gör upp hästaffär

Han är på väg hem från finska Lappland när jag får en pratstund med honom. Jag försöker få honom att köpa en häst som jag har lovat att sälja. Svaret blir det vanliga.

– Den är för dyr. Det är hopplöst att sälja hästar i Finland. Begär man 5.000 euro bjuder dom 2.000, säger Kari.

Ändå blir det ganska mycket handel.

– Jag har köpt en del hästar på sistone men det är inte lätt att sälja dom vidare. Ibland leasar jag ut en häst och ger bort hundra procent av det den springer in.

Men det finns förstås glädjeämnen även för en finsk melankoliker. Workout Wonder är ju en källa till glädje. Hästen som vann finalen i Solvalla Grand Prix och som Kari är delägare i.

Och så räknar han med en framgång på Färjestad i eftermiddag.

– Johan Untersteiner säger inte rakt ut att det här är en jättebra häst. Men jag känner Johan väl och kan läsa mellan raderna vad han innerst inne känner, säger Kari.johan-untersteiner

Det innebär att du redan har räknat in en V75-seger idag?

– Det kan man aldrig göra, men jag tycker att Darius Boko bör vinna, säger Kari.

Till sist: Det skall bli mycket intressant att se Anna Mix i eftermiddag. Räkna inte med att On Track Piraten får komma till dukat bord.

LP

EN KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar