Det har en tid florerat uppgifter om att flera franska tränare har fastnat i dopingtester. Precis som i Fabrice Souloy-fallet har det spekulerats i att hästar har dopats med kobolt.kommunike

Idag bekräftar det franska travförbundet, Le Trot, uppgifterna i en kommuniké. Enligt Le Trot är det sex olika hästar som testats positivt och det handlar om fyra tränare som är ansvariga.

De första proverna togs efter att nya gränsvärden infördes den 7 juli i år. Sedan dess har de så kallade B-proven analyserats av olika laboratorium. Nu har svaren kommit och de visar att alla sex proven är positiva. Precis som det konstaterades i A-proven som analyserades hos Laboratoire des Courses Hippiques,

Det franska förbundet kommer nu att inleda en juridisk process innan beslut om disciplinära åtgärder kan vidtagas.

LP

Läs mer:

Stor dopningshärva på väg rullas upp i Frankrike?

7 KOMMENTARER

 1. Detta renderar bara i en liten notis i morgondagens Paris Turf på sidan 32. Tyvärr ytterligare ett bevis på skillnaden i synen på doping mellan oss och Frankrike är avgrundsdjup.

 2. Tills slut får Sjöö fullständigt rätt i sin krönika på travronden, där han fått tugga mycket bult i sociala medier för att ha skrivit om något som inte bekräftats, men tydligen var källorna som Sjöö hade tillgång till hyggligt korrekta.
  Återigen återkommer vi till STs totala ointresse av att utreda nedfrysta prover sistlidna två åren.
  Kanske dags att avsätta STs styrelse som de facto är fullständigt korrupt och inkapabel till att ta nödvändiga beslut för hästsportens bästa?
  Endast opinion, en mycket kraftfull sådan som tröttnat på pampväldet kan välta dom ur sin bekväma tron. Det saknas inte argument och orsaker!

 3. Börje
  Vet att det finns franska tränare som mist licens på just att genom ex misshandel skada sporten, där ligger både Norge och troligen Frankrike före.

  Alla
  Problemet är att man använder ordet doping i fall med både fusk och misstag. Framför allt lätt hänt i Frankrike där jag förstått att det inte finns karenstid. Och har man ändrat dopingvärdena kan detta mycket väl bara vara ett misstag då det ”funka” förra vecka med den tid mellan behandling och start

 4. Och så har ”vår egen” Svanstedt åkt fast för doping, men varför skrivs det inget om det? Han är väl inte bättre än någon annan som åker fast.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar