Sofia Aronsson sitter i sadeln på ett av singelstrecken denna omgång.

I söndags vann Anna Mix Prix de Bretagne.

Det innebär att hon är klar för Prix d´ Amerique.

Då väljer tränaren (och ägaren) Frank Leblanc en annorlunda uppladdning inför det stora loppet. Han skickar sitt sto till Sofia Aronsson på Bjertorp

Anna Mix ax

Enligt Paris Turf kommer Anna Mix att fraktas till Sverige kommande helg. I planen finns att starta henne i V75 på Färjestad den 10 december. Då körs gulddivisionen över 2.640 meter.

Vad som händer efter den starten är oklart. Ett lopp som kan bli aktuellt är Prix de Bourgogne, över 2.100 meter med autostart, på Vincennes den 1 januari nästa år. Alternativet kan vara att Anna Mix stannar i Sverige och återvänder till Frankrike i lagom tid inför Prix d´Amerique.

Uppenbart vill Franc Leblanc undvika att låta Anna Mix vara med i lopp med voltstart. Ifjol straffade hon ut sig själ genom att vägra att volta i ett par lopp. Därför då blev hon avstängd och missade Prix d´Amerique.franck-leblanc

I söndags var det också nära att Anna Mix kom bort. I en återkallad start ville hon inte vara med alls, och i den giltiga tappade hon 20-talet meter.

Anna Mix var under en period i somras hos Sofia Aronsson. Hon vann då bland annat i gulddivsionen på Axevalla och senare också EM för ston. Båda gångerna med Erik Adielsson i sulkyn.

Uppenbart är att Franc Leblanc tycker att Sofia Aronsson gjorde ett bra jobb då. Därför få Sofia uppdraget att ta hand om Anna Mix som ett led i förberedelserna inför Prix d´Amerique.

LP

EN KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar