Det kommer att bli väldigt svårt att fälla Fabrice Souloy för avsiktlig doping.

Det hävdar advokaten Staffan Uvabäck i en intervju med Skaraborgs Läns Allehanda (SLA). Uvabäck har nyligen åtagit sig att företräda Fabrice Souloy mot det norska och det svenska travförbunden.

Enligt Staffan Uvabäck är utredningen från de två travförbunden ännu inte klar och därför räknar han med att det dröjer ända fram till våren, mars-april, innan det blir några förhandlingar.uvaback

– Under tiden väntar jag också in den utredning som Souloy och den italienska veterinären som han har anlitat har tagit fram, säger Uvabäck som räknar med att träffa Fabrice Souloy i Frankrike i januari.

Som vi berättade igår så har alltså Fabrice Souloy bett Skövdeadvokaten Staffan Uvabäck om hjälp. Ett uppdrag som Uvabäck känner lite extra för.

– Det här är ett annorlunda uppdrag. Eftersom jag hållit på så länge, får jag ju villigt erkänna att det är lite extra inspirerande, säger Uvabäck till SLA.

Enligt den vanliga dramaturgin i sådana här fall räknar Staffan Uvabäck med att nå framgång med sitt uppdrag. Han anser att det blir mycket svårt att fälla Fabrice Souloy för att avsiktligt ha dopat sina hästar inför storloppen Elitloppet och Oslo Grand Prix.

– Generellt sett skulle jag vilja säga att det är mycket svårt för travförbundet att bevisa avsiktlig dopning. Jag känner bara till två fall. Det ena är Nils Engqvist i Sverige och det andra är Bo Westergård i Norge som båda har stängts av för dopning. Det är en tuff bevissituation för travförbundet. Om Souloy inte döms för avsiktlig dopning är et inte fråga om avstängning över huvud taget utan då är det fråga om bötesstraff, säger Uvabäck.fabriice-souloy-diskad-jagersro

Till sist: Om Staffan Uvabäcks spekulationer gällande tidsramen stämmer finns risk för att fallet inte är avgjort före Elitloppet nästa år. Hur gör då ST under tiden med avstängning som gäller för den franska tränaren i Norden? Storloppen här börjar ju i april och Souloy brukar vara en attraktiv gäst för storloppsarrangörerna.

LP

Här är avslöjandet:

Extra: Souloys stjärnhästar dopade på Solvalla och i Oslo

 

3 KOMMENTARER

 1. Borde inte vara särskilt svårt för ST att bevisa. Enkelt att testa hästar som fått de mängder som FS säger sig gett av det italienska droppet innan resorna. De kommer inte vara i närheten av värdena FS hästarna uppmätte. Solklart att han gett högkoncentrerat kobolt i stora mängder kort innan start.

 2. Sandlådan fortsätter skulle någon annan som FS illa har stoppat stora mängder kobolt i hästarna. Ja just det så måste va. Fri känn han med en gång.
  Vilket skämt vad är det fullständiga tränar ansvaret, Vet Fs vad det är.
  Haha vilken meninglös sport att hålla på med.
  Köpa advokater och sedan redan ha en plan klar om man åker fast att man har fått preparatet av någon veterinär eller liknade och sedan kan det inte bevisas att det gjorts medvetet.
  Detta vet Fabrice Souloy, Det enda dom som gäller för den grisen är att vinna med sedan om det är med fusk så finns inte det i hans värld.
  FTS har inte tagit hans licens varför, Jo dom är rädda för denna plan och han går fri då åker dom ett gigantiskt skadestånd.
  Hur gick det med dom där 40tal hästar som skulle presenteras av FTS som var på komna med kobolt?
  Som jag sagt innan om 10 år finns det 5-10 amatörtränare i Sverige sporten tar dö på sig själv.
  Förbunden vågar inte gör något kvar blir ett gäng proffstränare som ser vem som kan fuska mest.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar