Åby och Halmstadstravet vill öka insatserna till sina pokallopp. Eller rättare sagt de två banorna vill lägga på ytterligare en insats.

– Vi gör det för att i första hand säkerställa prispengarna i de fyra loppen, säger Halmstads sportchef René Jensen (bilden).rene-jensen

Prispengarna i Kungapokalen, Drottning Silvias Pokal, Sprintermästaren och Stosprintern har genom åren angetts i euro. I de tre förstnämnda loppen har förstapriset varit 100.000 euro, i det fjärde 75.000 euro.

När Poet Broline vann Kungapokalen i år var förstapriset, i svenska kronor, 931.000. Princess Face tjänade lika mycket när hon vann Drottningens Pokal. Två månader senare var eurokursen lite lägre. Uncle Lasses seger i Sprintermästaren blev då värd 928.830 kronor. I Stosprintern tjänade vinnaren Treasure Kronos 557.928 kronor.

Nu vill arrangörsbanorna säkerställa prispengarna i svenska kronor. Förstaprisen i Kungapokalen, Drottning Silvas Pokal och Sprintermästaren skall vara en miljon kronor. Oavsett hur eurokursen är när loppen avgörs.

I Stosprintern vill Halmstad höja förstapriset till 750.000 kronor.

-Vi vill få upp prispengarna för stona en nivå. Samtidigt kan vi inte gå högre eftersom vi har en gammal uppgörelse med Axevalla om att pengamässigt inte konkurrera med Stochampionatet, säger René.

För att finansiera de här ändringarna vill Åby och Halmstad alltså lägga till en insats. Det handlar om 500 kronor per häst.peter-untersteiner-efter-segern-i-kungapokalen

– Vi har ännu inte bestämt när den insatsen i så fall skall betalas. Som det nu är betalar hästägarna den första insatsen i september när deras hästar är två år. En tanke är att ta ut en insats tidigare, kanske redan i maj, säger René.

När Svensk Travsport idag har sitt sista styrelsemöte för året finns Åbys och Halmstads begäran på dagordningen.

René Jensen hoppas också att pokalloppen så småningom skall få plats i premiechansningen som innebär att det blir dubbla prispengar för de hästar som avstått tvåårspremien.

– För de svenska uppfödarna och för de som köper svenska hästar skulle de vara en bra stimulans. Jag tror heller inte det skulle bli så dyrt eftersom utländska hästar tar en del av priskakan i de här loppen. Jag tycker att det där dags både för våra lopp och E3-loppen att få vara med i premiechansningen, säger René Jensen.

Till sist: I år betalades första insatsen in till pokalloppen 2018. Till Åbys två lopp drygt 1.100 hästar anmälda och till Halmstads drygt 1.000.

LP

 

5 KOMMENTARER

 1. KSG,, valutasäkring, skall travbanorna teckna dyra avtal med bankerna för valutaförsäkringar,,, nej dom skall hålla på med det som är inriktningen, travtävlingar.
  Vet du vad ett avtal kostar?
  Inte fan är dom idioter!

  Tack för kaffet.

 2. Bosse Voljock.
  Ja, jag vet mycket väl vad det ”kostar”.
  Terminer i EUR kostar knappt något och har så varit en längre tid.
  Du vet tydligen inget.

 3. KSG,

  Banken gör allt gratis!
  Men du har en poäng det är ju ett spel likt V/P
  Skit i AVISTA avtal och kör på, lägg degen i byrån, allt är gratis.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar