Skövdeadvokaten Staffan Uvabäck har fått uppdraget att försvara den dopinganklagade franske travtränaren Fabrice Souloy.

I ett uttalande för norska Trav- og Galoppnytt nyligen berättade Fabrice Souloy att han har anlitat de bästa franska advokaterna. Souloy sa då bland annat:

– Det är mycket som är fel med de proverna och det ska jag bevisa i rätten. Jag får inte gå in närmare på ärendet för min advokat, men vi har Frankrikes bästa advokater som jobbar för oss och de är redo för förhandlingarna.

Nu har alltså Souloy förstärkt sin stab av advokater med Staffan Uvabäck som tidigare har haft framgångar i mål som rör travsporten. Det mest kända målet är när Åke Svanstedt anklagades för att ha använt grisfösare på sina hästar i träning. Uvabäck försvarade då Svanstedts försteman Glenn H Persson som fälldes i Tingsrätten men som senare friades i Hovrätten. Uvabäck hade även stor del i att Åke Svanstedts frikändes även om det var Leif Silbersky som försvarade Svanstedt.7-souloy-segergest-lj-jpg-544411

Just nu är Staffan Uvabäck inblandad i Corky-affären. De svenska köparna av den USA-födde Corky har stämt säljarna på mångmiljonbelopp. Meningen var att rättegången skulle komma upp i Stockholms Tingsrätt i slutet av januari nästa år. Men eftersom flera av de inblandade då är upptagna av tävlingar i Paris har rättegången flyttats fram.

Under tiden kan Uvabäck läsa in sig på den dopingutredning som nu finns gällande Fabrice Souloy. Han som är anklagad för att ha dopat hästar som tävlat både i Norge och Sverige. Därför kommer både den svenska Ansvarsnämnden och Norges motsvarighet, Domskommittén, var inblandade i processen.

När det blir förhandlingar är ännu oklart. Det lär dock dröja en bit in på nästa år innan Fabrice Souloy eventuellt döms. Själv nekar Souloy till anklagelserna om att han medvetet har dopat sina hästar.

– Jag vet själv att jag inte dopat mina hästar för att få dem att bli bättre. Min verksamheter bygger på träning och hårt arbete, säger Souloy till Trav- och Galoppnytt.

LP

3 KOMMENTARER

 1. Vem är förvånad , lika barn leka bäst ! Om nu Superdoparen lyckas krångla sig ur det här med advokat hjälp är det fritt fram för all doping bara man kan hitta nåt Italienskt preparat att skylla på ! Hoppas Svenska banor slutar bjuda in Franska o Amerikanska hästar helt oavsett .

  • Håller med ”HÖ O HAVRE”. ”Amerikanska hästar” (antar att han/hon syftar på amerikansktränade hästar) har testat positivt massor av gånger här i Norden. Jaså, inte? Inte en enda gång? Nåja, vem bryr sig!?

 2. Haha vilken meninglös sport att hålla på med.
  Köpa advokater och sedan redan ha en plan klar om man åker fast att man har fått preparatet av någon veterinär eller liknade och sedan kan det inte bevisas att det gjorts medvetet.
  Detta vet Fabrice Souloy, Det enda dom som gäller för den grisen är att vinna med sedan om det är med fusk så finns inte det i hans värld.
  FTS har inte tagit hans licens varför, Jo dom är rädda för denna plan och han går fri då åker dom ett gigantiskt skadestånd.
  Hur gick det med dom där 40tal hästar som skulle presenteras av FTS som var på komna med kobolt?
  Som jag sagt innan om 10 år finns det 5-10 amatörtränare i Sverige sporten tar dö på sig själv.
  Förbunden vågar inte gör något kvar blir ett gäng proffstränare som ser vem som kan fuska mest.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar