Idag skall den första tröskeln på väg mot Prix d´Amerique passeras. Det gäller att vara bland de tre första över den – då är en plats i Prix d´Amerique klar.Daniel Redén tittat

Nyordningen med att de tre bästa från varje så kallat B-lopp får vara med i Prix d´Amerique gör dagens Prix de Bretagne lite extra kittlande. En bit bortom eftermiddagens prispengar finns ett betydligt större lopp som hägrar.

Daniel Redén skickar ner femårige Propulsion till det första slaget. Det är i dag som Daniels USA-import skall fixa en plats i Prix d´Amerique.

Jag räknar med att han gör det även om franska tipsters rankar honom en bit ned. På det franska spelbolaget PMU:s sajt är Propulsion rankad femma bakom Charly du Noir, Belina Josselyn, Amiral Sacha och Bird Parker.

Femma är också Propulsion rankad i den stora facktidningen Paris Turf som har den här ordningen: Belina Josselyn, Charly du Noir, Anna Mix och Bird Parker.

ZeTurf har Propulsion som fyra bakom Belina Josselyn, Anna Mix och Princess Grif. Även Genys Bruno Diehl har Redéns häst som fyra. Deras rank: Belina Josselyn, Charly du Noir, Amiral Sacha, Propulsion.

Den finns dock de som tror på Propulsion som vinnare. I tv-kanalen Equdia är den svensktränade hästen tippad etta före Charly du Noir, Belina Josselyn, Anna Mix och Amiral Sacha.

Med tanke på hur tipsen ser ut kan vi se fram mot ett ganska ovisst lopp på Vincennes. Vilken häst blir favorit? Möjligen Jean Michel Bazires femåriga sto Belina Josselyn. Dottern till Love You som i augusti image7blev tvåa i Prix Jockey bakom Bold Eagle. Samma sak i Femåringskriteriet i september.

Själv tänker jag nog lägga en slant på Propulsion till fyra, fem gånger pengarna.

Till sist: Christoffer Eriksson vann både både stoavdelningen och den öppna klassen i Axel Jensens minneslopp på Bjerke igår. Med Treasure Kronos hade Eriksson ett enkelt uppdrag. När Twister Bi vann handlade det om taktik på hög nivå. Två snygga segrar av en kusk som ibland ifrågasätts av gamblerseliten.

LP

Prix de Bretagne körs klockan 16.10 och visas i atg-live.

Bilden från Bjerke: Kanal 75.

 

 

 

EN KOMMENTAR

  1. Ja Propulsion va otroligt duktig men smolk i bägaren över Örjans osportsliga tilltag, rycker tussarna me lång armtag å träffar Bazires häst i bogen så den hoppar. Titta noga så ser ni det. Han kände ju att bakom fanns det en med mycket krafter kvar samtidigt som sin egen häst va tom i det läget.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar