För knappt ett år sedan vann Gareth Boko Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro och sprang in 1,4 miljoner kronor.

Då hyllade ägaren Darko Stankovic tränaren och kusken Per Lennartsson för ett fantastiskt jobb.

För några dagar sedan sprack samarbetet mellan Per och Darko som flyttade alla sina hästar från Lennartssons stall.

Ny tränare för Gareth Boko blir Conrad Lugauer. Det bekräftas ikväll.conrad-lugauer

– Det stämmer, Conrad tar över träningen av Gareth Boko, säger en person med god insyn.

Det var Travronden som för några dagar sedan avslöjade att Henna Salonen Invest AB, som är Darko Stankovics bolag, hade flyttat alla sina hästar, runt 15 stycken, från Per Lennartsson till Kai K Luomola.

https://www.travronden.se/nyheter/sport/gareth-boko-vann-uppfodningslopningen-82267

– Det handlar inte om något bråk eller tjafs utan att hästarna ska på vintervila och sedan är tanken att de ska tillbaka till Per igen. Alla förutom Electric Light som vi väljer att flytta till Peter Untersteiner. De fyraåringslopp nästa år som passar hästen bäst körs i södra Sverige och ligger närmare från Peter. Vi vill att hästen ska slippa långa resor, sa Darko till Travronden då.

Per Lennartsson hade en annan åsikt:

– Det handlar väl om att ägarna inte är helt nöjda med resultaten, men det är alltid svårt att följa upp en bra tvåårssäsong även om jag tycker att Gareth Boko har gjort det bra. Det är inte aktuellt att hästarna ska tillbaka som det ser ut just nu, det passar sig inte helt enkelt.per-lennartsson-bc-ax

Electric Light finns redan hos Peter Untersteiner medan Gareth Boko fortfarande är kvar på Kai K Luomalas träningslista. Men hästen kommer alltså att tränas av Conrad Lugauer.

Gareth  Boko vann fyra lopp som tvååring ifjol. Han sprang då in drygt två miljoner kronor och utsågs till Årets tvååring med stor marginal. Gareth Boko fick 91 procent av rösterna.

I år har Gareth Boko skött sig ganska bra och tjänat drygt 500.000 kronor. Han har bland annat vunnit både försök till Kriteriet och semifinal i Breeders´ Cown. Däremot blev han utan pengar i båda finalerna.

LP

 

EN KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar