Deimos Racing blir sannolikt Årets treåring i Sverige. Inte bara för att han vann Kriteriet, också för att han igår blev årets vinstrikaste när han också vann Kriterierevanschen på Solvalla. Även om det är vanskligt att titta på prissummorna nu för tiden, vissa hästar har ju tjänat dubbla pengar i en del storlopp.

Efter missen i Breeders´ Crown-finalen, galopp i första kurvan, tog Erik Adielsson inga risker igår. Han lät Deimos Racing glida iväg utan stress från start och körde senare fram utvändigt om ledaren. Det verkade som om Erik hade full kontroll på den här tillställningen från början till slut.image7

Igår var förstapriset 200.000 kronor. Det innebär att Deimos Racing under detta år tjänat 4.393.000 kronor. Hans värste utmanare om titeln, Policy of Truth, har sprungit in 4.262.000 kronor. Fördel Deimos Racing alltså.

Deimos Racing gjorde ifjol, som tvååring, åtta starter. Hästen var dock inte med och kvalade till Uppfödningsloppet av det enkla skälet att han inte var anmäld.

Ändå hade tränaren Svante Båth två hästar med i fjolåretss final, Chocolate Gold (trea) och Rhyme Broline (femma). I år har Svante kvalat in tre hästar. En i den trion är Coin Pedru som igår imponerade stort. Trots en långsam inledning, och trots en dryg slutkurva avgjorde Coin Perdu till en ganska lätt seger. Det är härligt att se den inställning som den här hästen visar. Han vill vinna, han vägrar att förlora. Fyra starter hittills, och fyra segrar.

I det loppet noterade förresten sex hästar 1.14,9 eller bättre.Svante Båth på Jägersro

Coin Perdu går till finalen i Uppfödningsloppet som favorit. Samtidigt får han inte tappa för mycket från början när det är ett fullt fält. Och motståndare saknas ju inte.

Notera också att både Mattias Djuse och Helena Burman kvalade in två hästar var till finalen.

Till sist: Igår omsattes nästan 25 miljoner kronor på V86. En anmärkningsvärd hög siffra även om det var jackpott. Det är ingen djärv gissning att premiären av ”V86 Tillsammans” i hög grad bidrog till den fina omsättningen. För ATG är ”Tillsammansbolagen” en riktig kassapjäs. Spelbolaget slipper betala ut provision samtidigt som bolagen bidrar med gratis marknadsföring.

LP

Bilder: Kanal 75.

6 KOMMENTARER

 1. Frågan är vad som ska premieras när man väljer ”Årets treåring”?!

  Väger en premiechansad Kriterievinst alltid tyngst, eller ska en dödensvinst i långa E3 (G1-lopp) + halsförlust trots tungt lopp i Kriteriet (G1-lopp) + dödensförlust i Breeders Crown (G1-lopp) väga tyngre? Båda har tjänat dryga 4 miljoner under 2016 och gått 13,1 över lång distans. Policy snabbast treåriga h/v med 12,7 över medeldistans.

 2. Deimos Racing är en fantastisk häst som gjort grymma prestationer under hösten. Men är han en starkare kandidat till titeln ”Årets Treåring” än Policy of Truth?

  Låt oss titta på fakta:

  Deimos Racing 2016:

  10 starter (3-0-3) 4,4 mkr, vinnare Kriteriet med hals från vinnarhålet, oplacerad finalist i BC efter galopp, struken i finalen efter att ha kvalat in som trea i försöket till korta E3.

  Policy of Truth 2016:

  11 starter (7-3-0) 4,3 mkr, vinnare långa E3 från dödens, tvåa Kriteriet efter att ha gått först i tredjespår sista 500 och tvåa BC från dödens.

  Policy of Truth bör utses till Årets Treåring utifrån dessa prestationer.

  Han har uppvisat en imponerande jämnhet med finalplaceringar 1-2-2 i de stora årgångslopp han deltagit i. Han har vunnit uttagningslopp till alla dessa storlopp och inte gått en meter på innerspår i finalerna. Det kan inte rimligen vägas upp av att Deimos var en hals före i Kriteriet efter smygresa.

 3. Tycker att policy är en fin häst men enda anledningen till att det blev jämt i mål i kriteriet var väl att han bröt ut och störde Deimos hela upploppet. Ägarna bör tacka sin lyckliga stjärna att han blev tvåa, om han vunnit garantidiskning. Dessutom såg ni hur Deimos såg ut över mål i senaste vinsten, Att efter en lång säsong med skor vinna kriterierevanchen totalt okörd från dödens och gå som snabbast över mål. (såg ni att adielsson ryckte propparna 50 efter mål)

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar