Från att ha varit en av Hasse Skarplöths tillskyndare har Lutfi Kolgjini blivit en av ATG-bossens största kritiker.

Det har fått Skarplöth att agera, han har bjudit in Lutfi Kolgjini till ett möte. Precis som han tidigare gjort med andra kritiker. Vid ett tillfälle tog sig Skarplöth till och med tid för ett besök hos Ulf Stenströmer på hans gård. Iförd för tillfället helt olämpliga dojor,hasse-skarploth-och-hans-stenstromer

Från sin väl synliga plattform i Aftonbladet har Lutfi Kolgjini riktat frän kritik mot de som styr, både i  ST och ATG.

Nyligen skrev Lutfi i en krönika:

”Vårt eget spelbolag, som är fruktansvärt misskött. Trots att Skarplöth har ägnat stor del åt nyrekrytering med mycket dyra medarbetare och kostnader som har ökat oerhört så har det inte blivit mer tillbaka till sporten i slutändan. Tvärtom.
Sådana dagar funderar man över vilket slitgöra vi i sporten har och hur
dåligt betalda vi är. De som lyfter de feta­ lönerna sitter på ATG eller ST.”

I samma krönika föreslog Lutfi Kolgjini att ATG skulle säljas:

”Skrev om rakebacks förra veckan och svaret från ATG var att de minsann
inte kan ägna sig åt detektivarbete och ha koll på vilka samarbetsbolag som
ägnar sig åt förbjudna rabatter till sina spelare.Lutfi Kolgjini och Johan Lindberg
En fullständig skymf mot svenska spelare och oss aktiva, som faktiskt äger bolaget ATG och betalar deras feta löner.
ATG har växt till en koloss på lerfötter som inte bryr sig om dess ägare, sporten. Sporten borde därför fundera på att sälja hela skiten. För att sedan skapa ett nytt bolag. Som lyssnar på oss aktiva och också försöker generera mer pengar åt oss.”

Ord och inga visor, Lutfi Kolgjini är ju inte den som lägger fingrarna emellan, även om han tidigare har betraktat Hasse Skarplöth som en kompis. När Skarplöth tog över som vd på ATG tillhörde ju Kolgjini den innersta krets av aktiva som Skarplöth då vände sig till.

Nu har Hasse Skarplöth åter en gång vänt sig till Lutfi Kolgjini. I sin senaste krönika i Aftonbladet berättar Lutfi att han hade blivit uppringd av Skarplöth och att dom hade ett långt och försonande samtal:

”Tycker nog att jag och Skarplöth förstår varandra ganska väl. Även om han har
sitt uppdrag och jag har mitt. Det är inte alltid lätt att tala samma språk när man lever i olika delar av samma värld”lutfi-kolgjini-pa-pa-aby

Lutfi skriver också att de två skall träffas rätt så snart i Stockholm.

Vi kan nog räkna med att Lutfi Kolgjini då kommer att få konfidentiell information som de flesta av travets aktiva inte är i närheten av. Ni vet ju vilken enorm brist på transparens som råder från travsportens eget spelbolag.

”Av konkurrensskäl”, har ni säkert både läst och hört några gånger.

Hasse Skarplöths taktik är enkel; Släng ut ett litet köttben och hundarna slutar att yla.

Till sist: När Rikstravet är på väg att haverera sockrar arrangören med allt fler godsaker. Det gäller att till varje pris sälja slut andelarna i de olika lagen. Kosta vad det kosta vill. Att alla andra hästägare i detta avlånga land sällan erbjuds några liknande förmåner är en annan femma.

LP

 

11 KOMMENTARER

 1. Näst sista stycket är väldigt bra skrivet och talande för hela situationen. Skarplöth kör en liten säljpitch, slänger åt dem lite unik info och får tränare som Kolgjini och Stenströmer att känna sig speciella och de går direkt ut och försvarar honom som hans lydiga hundar. Det äldsta tricket i boken men det fungerar, det får man ge honom.

  Skarplöth måste skratta hela vägen till banken…

 2. Pokalåret 2018 kommer inte hända, finns inga pengar då, Skarplöth kommer nästa höst skaffat nytt jobb å så glömms allt bort, Kom ihåg d

  • Nej, allt kommer inte att glömmas bort.
   Vi kommer länge att minnas att det var under Skarplöths (och Johan Lindbergs) ledning som svenskt trav fick dödsstöten som publiksport.

   Frågan är vad som kommer att gå att räddas (eller bygga upp på nytt) när Skarplöth avgått 2018….steg 1 är i alla fall att anställa en TRAVINTRESSERAD VD för oavsett vad man tycker om Remy NIlsson så var han i alla fall travintresserad till skillnad från Skarplöth som skiter blankt i hur det går för travet både sportsligt och publikt.

 3. Fattar dom inte att gamla hederliga bookis kommer tillbaka och tar över en del av marknadens pengar.
  Ta en riktig spelare som kan denna marknad eller flera jag kan något som dessa rövslikaren inte kan.
  Punkt slut.

 4. Det där är ju en klassiker. Makt genom att söndra och härska. Ta en och en och prata lite gull, sen spela ut alla mot varandra eftersom var och en inte vet vad den andre sagt eller inte sagt. Och kvar står härskaren och skrattar bakom de lättlurades ryggar. Litar inte en sekund på Skarplöth och jag hopps att Ludde är klok nog att genomskåda planen.

 5. Haha, läste precis att man förlänger tiden att köpa andelar i Rikstravet… det räckte inte med sockrade erbjudanden. Att man inte kunde räkna ut detta på förhand när man bestämde att förlägga tävlingen till vinterhalvåret. Det handlar trots allt inte om raketforskning.

 6. Skarplöth är en mycket kompentent vd.
  Föregångarna simmaren och journalisten har skrevet alla dessa konstiga avtal med allt och alla …. Tasmanien ??? låter sjukt.

  Flaggskeppet V 75 går som tåget snuttar på 90 mille varje lörd.
  Bör kunna gå över 100 mille med senare start

  Tycker framtiden för travet ser ljus ut .. bredden i 3 års kullen imponerar.
  Fattas bara att Solvalla ser ljuset och bygger ett nytt Bro Park ( Inomhus kanske ).

 7. Hej Berra du måste förstå ironin i det hela Skarplöv med hans lön kan nog köpa flera andelar. Det är bättre att dom lägger ner skiten. Spelaren vill inte lägga 500 på ingenting.
  Hade varit bättre att dom stanna på 300.

  • Kostade 500 förra omgången också, för två hästar. Inga större problem att sälja ut de andelarna. Det är en piss i Mississippi. Däremot är det inte särskilt intressant under den kalla och mörka vintern. Skiter man i hockey är det dessutom ännu mindre intressant. Fel årstid, fel koppling.

 8. ”Släng ut ett litet köttben och hundarna slutar att yla.” Mitt i prick.

  Skarplöths sort är läskig. Jag har själv stött på dom och kan förundras hur man LÅTER SIG luras och charmas. Han hittar dina svaga punkter och trycker till. Luddes är väl hans ego så det var väl där han tryckte till, gissar jag. Och Ludde föll. Tyvärr.

  Jag vill/vågar INTE kalla honom för en sociopat men kan konstatera att en sådans strategi och beteende har många likheter med denne man.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar