Björn Goop åkte idag till Beaumont de Lomagne i södra Frankrike för att köra Pierre Pilarskis femåring Buzz Mearas.buzz-m

Det blev en trivsam utflykt för Goop som styrde Buzz Mearas till en enkel seger i ett lopp där förstapriset var 18.000 euro.

Buzz Mearas, som tidigare tränades av Lutfi Kolgjini, såldes i våras för stora pengar till Bold Eagles ägare Pierre Pilarski som lämnade hästen i träning hos den relativt okände tränaren Vincent Lacroix.

Hästen inledde med två segrar i sin nya regi, han vann ett lopp i Beligen och senare Fyra- och femåringseliten på Charlottenlund. Siktet var då inställt på Solvallas jubileumspokal.

Buzz Mearas blev dock skadad och gjorde come back idag. Kretsen kring hästen hade hittat ett passande lopp och Björn Goop gjorde inget misstag. När Björn gick till attack vid ingången till sista kurvan avgjorde Buzz Mearas snabbt till en enkel vinst på 1.14,7/2.250 meter.

LP

Bilder: Equidia

Se loppet:

http://www.letrot.com/fr/fiche-horse/undefined/ZGJaZgMFCwER/performance/2016-11-15/8201/5/

2 KOMMENTARER

  1. Läser att det går nu att köpa andelar i Rikstravet t.o.m 31/12 trots att tävlingen börjar 1/12. Endast ett stall fullköpt, 11.440 av 21.000 sålda 14/11. Det är tillåtet för tränarna att köpa 2 hästar nu, får dom köpa för lika mycket i alla stall eller eftersom andelar som sålts? Om ett stall lyckas vinna ett par lopp under dec får den som köper andel 31/12 i det stallet fördel mot dom som köpt inom ordinarie tid. Finns det ingen kontroll på hur detta lotteri sköts?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar