Vårt avslöjade om sextrakasserier i slutet av förra veckan har naturligtvis fått många att reagera. Vi har idag fått en pressrelease från travtränarnas riksförbund som kraftigt tar avstånd från händelsen.

Här är pressreleasen:

Med anledningen av uppmärksamheten kring en av våra medlemmars beteende, vilket avslöjades förra veckan, vill Travtränarnas Riksförbund kraftfullt ta avstånd från sådant oprofessionellt och olämpligt uppförande.

Travtränarnas Riksförbund har sedan flera år tillbaka en Code Of Conduct; ”Vårt sätt” där våra medlemmar tagit fram riktlinjer för att vi på ett ansvarstagande sätt ska stärka sportens trovärdighet.

Det är för oss en självklarhet att alla ska kunna känna sig trygga inom travsporten, varför det beteende som avslöjats är fullständigt oacceptabelt.

Travtränarnas Riksförbunds styrelse

Här är avslöjandet:

Känd travkusk sextrakasserar kvinnor

2 KOMMENTARER

  1. Bra att olika organisationer tar avstånd, men man blir ju lite förvånad över det yrvakna reaktionen. Travsporten är en skvallrig värld där snacket går på stallbackar och i hästbussar, och det gäller givetvis att skilja på rykten och trovärdig information. Men om nu den här tränaren trakasserat hästtjejer i den omfattning som verkar ha skett och under så lång tid så funderar man ju på varför det varit så tyst tidigare men talas så bestört och indignerat nu? Lyssnar tränarna på vad deras stalltjejer upplever i sitt yrke, eller vänder man dem ryggen? Man kan ju undra… (Självklart är de flesta tränare schysta, men den där uppförandekoden kanske inte alltid sitter som ett rinnande vatten?)

  2. TR får en del kritik och ST fett i min krönika som skrevs i natt , kanske krävs det en opinion som ställer ansvariga vid skampålen(sic) för att de feta nackarna ska börja röra vid årorna ?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar