Daniel Redéns läckre Propulsion är en av hästarna som jagar en plats i Prix d´Amerique. På söndag kommer första chansen när Prix de Bretagne avgörs. De tre bästa i det loppet är garanterade en plats i Prix d´Amerique.

Örjan Kihlström har ända sedan USA-födde Propulsion började att starta i Sverige varit Daniel Redéns förstaval som kusk för den hästen. Det blir också Örjan som kommer att köra Propulsion i Paris på söndag.orjan-kihlstrom-skitig-efter-pda

Daniel Redén har ytterligare tre hästar anmälda till det här loppet, Wild Honey, Call Me Keeper och Daley Lovin. Ingen av dessa kommer dock att starta. Både Daley Lovin och Wild Honey är fortfarande kvar hemma i Sverige.

Call Me Keeper har ett passande lopp på måndag med cirka 400.000 kronor i förstapris. Troligen då med Franck Nivard i sulkyn.

I Prix de Bretagne saknas två av de riktigt stora hästarna. Timoko var anmäld men är bortplockad och Bold Eagle anmäldes inte. Den stora stjärnan fick ju mycket oväntat stryk av Traders på Vincennes för en vecka sedan.

Femårige Bold Eagle såg då ut att gå mot en ny seger när han kopplade greppet på ledande Traders i början av upploppet. Märkligt nog lyckades fyraårige Traders kontra ut storfavoriten.

Norske Lionel gör come back i Prix de Bretagne. Sexåringen, som lyckades slå Bold Eagle i Pix de Paris förra vintern, tränas numera av delägaren Göran Antonsen. Göran meddelade i förra veckan att han har lyckats engagera Matthieu Abrivard (bilden) som kusk till Lionel. Tidigare har Lionel körts av Franckmatthieu-abrivard Nivard, Örjan Kihlström och Jean Michel Bazire i de franska starterna. På söndag får alltså Lionel en ny partner.

Bland de anmälda till söndagens lopp finns också Jörgen Westholms Rocky Winner som igår fick dela tredjeplatsen med Duke of Greenwood i Prijs der Giganten i Wolvega där norske B.B.S. Sugarlight höll undan till en knapp seger före Diamond. För Vidar Hop var det första segern med B.B.S. Sugarlight.

Bland de övriga anmälda hästarna i Prix de Bretagne finns Tiego d´Etang, Voltigeur de Myrt, Bird Parker, Anna Mix, Amiral Sacha, Moving On, Belina Josselyn, Trebol och Viking de Val.

Till sist: Buzz Mearas, som i våras såldes för stora pengar till Bold Eagles ägare Pierre Pilarski, är redo för come back efter skada. Femåringen kommer att starta i ett lopp i Beaumont de Lomagne i morgon. Björn Goop skall då att köra hästen för första gången. Förstapriset är 18.000 euro.

LP

Bilder: Kanal 75 och Lennart Persson.

2 KOMMENTARER

  1. Mattieu Abrivard på Lionel kan bli riktigt bra.
    M A är en mycket duktig driver.
    Sen att Örjan Kihlström är bäst av alla – det vet vi ju redan, eller hur?

  2. Känns lite grann som den tiden är förbi när killar som Kihlström och Goop fick jaga uppsittningar i de stora internationella loppen, snarare är det väl de som är de jagade.

    Apropå internationella uppsittningar så är den norska nationalismen lite söt: gång på gång utropas det om att det skall vara norska kuskar på norska hästar, och när BBS Sugarlight vann i Holland utropades det till en ”helnorsk” seger – att hästen är svenskfödd finns inte med i historieskrivningen. Fast vi är noga likadana med våra amerikafödda topphästar…

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar